Inspiracija

Zahvalnost je snaga koja želje vodi u svijet stvarnosti!

Jedan od najčešćih razloga naše nesreće jest taj da kada vidimo da netko ima nešto bolje od nas u nama se javlja želja za tim boljim.

Samo po sebi to nije ništa loše, poboljšati standard života i podignuti njegovu kvalitetu. No, čudno je kako u isto vrijeme ta pozitivna želja može postati genarator nezadovoljstva i nemira, pogotovo onda kada se usmjerujemo samo na to što nemamo, te počinjemo zanemarivati sve one pozitivne stvari koje se u našem životu već nalaze.

Rješenje problema možemo potražiti na jednom neočekivanom mjestu – stavu zahvalnosti.  Samo zahvalnost za ono što imamo može nam omogućiti ići naprijed i podizati standard života korak po korak. Nikakva zavist na onoga koji to već to ima, nikakva srdžba ukoliko je to što netko ima nepravedno zaslužio, već samo zdravi osjećaj prihvaćanja svoga života takvoga kakav jest bez želje za uspoređivanjem. To znači da tek kada se pomirimo i prihvatimo život kakav imamo možemo u njemu napraviti neku promjenu i ići naprijed.

No to nije lako, mnogo je lakše ići linijom manjeg otpora, pristati uz one osjećaje samosažaljenja, smatrati kako su se svi urotili protiv nas, tražiti neprijatelje i tamo gdje ih nemamo, umjesto da izaberemo samo pozitivan stav. Krajnji je naš cilj shvatiti da unutar naše želje postoji veliki prostor za zahvalnost za ono što imamo i ako krećemo sa pozitivnim uvjerenjem naš put prema naprijed postat će put radosti i igre, a ne put borbe protiv svakoga tko nam se na putu nađe.

Naše želje su prostor razmišljanja i propitivanja samoga sebe, jer naše želje mnogo govore o nama. One su traženje onoga što je najbolje za nas, jer kako poslovica kaže “kada se jedna vrata zatvore druga se otvore”. Tek kada uđemo u sebe shvatit ćemo koje su naše želje samo kule u pijesku, a koje putokazi koji nas vode do jednoga boljega života.  Mi moramo napraviti tu crtu razdjelnicu unutar sebe zahvalnošću za ono što već jesmo i imamo jer ćemo samo na taj način doći do nečega što želimo i trebamo. Zato budimo zahvalni za ono što imamo, doći će jednom vrijeme i za to što želimo, ili će doći vrijeme za neke druge i mnogo bolje želje.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

+ 78 = 82

Back to top button
Close
Close