Međuljudski odnosi

Nađi nekoga tko će se s tobom ophoditi s poštovanjem!

Nađi nekoga tko će se s tobom ophoditi s poštovanjem!

Zar je to postalo tako teško? Zar takvih ljudi više nema? Nađi nekoga tko se prema tebi neće odnositi samo kao prema nekoj stvari od koje treba uzeti korist i odbaciti je kada to učini, već nekoga tko će u tebi prije svega gledati osobu, vrijednu osobu sa svim njenim osjećajima i stavovima, osobu koji će uvijek paziti da ne povrijedi te tvoje osjećaje i da sa krajnjom pažnjom i oprezom pristupati svim tim osjećajima i stavovima.

Nađi nekoga tko će se s tobom ophoditi s poštovanjem. Nekoga tko neće samo razmišljati o bodovima koje uz tebe stiče, ugledu kojega mu pritom povećavaš, neće te promatrati kao svoju lovinu već će doista uživati u tvojoj blizini, biti zahvalan za nju i pokazati koliko te cijeni.  Nađi nekoga s kime će ti svaki dan biti kao praznik za dušu, u kojoj će svaki vaš zajednički trenutak biti takvo bogatstvo da za njega ne biste dali ništa u životu.

Nađi nekoga tko će se s tobom ophoditi s poštovanjem. Nekoga od koga nikada nećeš odustati, nekoga čije će lice biti isto onoga dana kada ste se prvi put sreli kao i mnogo, mnogo godina kasnije. Nađi nekoga tko će ti u svakom trenutku biti rame za plakanje, najbolji prijatelj, saveznik, savjetnik i društvo gdje neće trebati mnogo riječi kada riječi nisu potrebne, već ćete satima moći stajati u tišini i posve se međusobno razumjeti.

Nađi nekoga tko će se s tobom ophoditi s poštovanjem. Nađi nekoga tko će te držati bitnom, a ne samo jednom u nizu, nekoga čija se prisutnost pamti i onda kada ste fizički razdvojeni zbog bilo kojih razloga. Nađi nekoga tko će ti pomoći sazrijeti u snažnu i jaku osobu, čiju ćeš podršku imati onda i kada praviš pogreške i tko ti iza leđa neće govoriti ništa što ti ne govori u lice. Zanemari ostale stvari i ostale ljude i potraži takvu osobu, to je dobitak života.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

6 + 3 =

Back to top button
Close
Close