Osobni razvoj

Kada sam shvatio da nisam određen ovim stvarima promijenio mi se život!

Kada sam shvatio da nisam određen ovim stvarima promijenio mi se život.

Kada sam shvatio da nisam samo određen mjestom svoga rođenja, nacionalnošću, porijeklom, imovinskim stanjem, odgojem roditelja, počeo sam drugačije gledati na život, a i živjeti ga. Počeo sam više razmišljati o onome što se nalazi izvan granica koje sam u prošlosti sebi postavio, a manje o onome što sam mislio da je unutar njih.  Počeo sam više živjeti, a manje životariti svoj život.

Kada sam shvatio da nisam samo određen svojim genima, obrascima razmišljanja, uvjerenjima iz prošlosti, ljudima koji me okružuju, situacijama u kojima se nalazim, počeo sam više razmišljati o slobodi koja mi daje moć da izaberem svoj život, način na koji ću ga živjeti i osjećajima kojima ću ga osjećati. Počeo sam više vjerovati u svoje potencijale, a manje u neku sudbinu koja je unaprijed određena.

Kada sam shvatio da nisam samo određen onim što drugi misle o meni, navikama koje sam imao i još imam, odnosima u kojima sam se nalazio, poslom koji sam radio, shvatio sam da kakve god okolnosti bile oko mene ja sam onaj koji izabirem kako ću reagirati na njih. Shvatio sam da što god se dogodilo uvijek mogu pozitivno odgovoriti na to, i izabrati drugačiji put od onoga na koji me život vodi.

Kada sam shvatio da nisam određen stvarima koje posjedujem, kao i onima koje ne posjedujem, a želio bih, počeo sam razmišljati o životu, ne samo u okviru ciljeva koje moram postići, već i u okviru puta kojega moram prijeći. Kada sam shvatio da nisam određen nikakvim stvarima počeo sam više uočavati ljepotu sadašnjeg trenutku, ne obazirući se više na svoju prošlost i budućnost.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

52 + = 54

Back to top button
Close
Close