Međuljudski odnosi

Nemojte susrete s drugima opterećivati ovim stvarima!

Nemojte susrete s drugima opterećivati samo sa svojim problemima.

Ne čistite se tako od njih već se samo još više ukopavate u svoje grotlo. Vaši zajednički trenuci su dragocijenost koju ćete nositi sa sobom i kada ne budete zajedno i zato dijelite vaše snove. Druga osoba vam može ponuditi svoja krila tako da se odvažite krenuti u svoj čudesni svijet. I čim se nađete na putu prema tamo vidjet ćete da će se vaši problemi povući sami od sebe.

Nemojte susrete s drugima opterećivati tračanjima i ogovaranjima. Neprestano ćete živjeti u nekom strahu da je osoba kojoj ste rekli nešto negativno o drugoj prenijela to dalje. Mučit će vas dvojba tko je zapravo vaš pravi prijatelj, ona osoba kojoj otvarate svoju dušu ili ona čije prljavo rublje iznosite vani. Nakon takvih susreta nećete se osjećati lijepo jer ste svijesni da ste žrtovali jednu osobu za temu vašeg razgovora.

Nemojte susrete s drugima opterećivati samo govorom o sebi. Ljudi koji vas vole to ne trebaju jer vas vole i bez da dajete sebi bilo kakvu hvalu. Oni vas znaju kakvi jeste i prihvaćaju vas upravo takvima. Onim drugim ljudima to ide na živce, smješkat će vam se u lice a zapravo će u sebi misliti nešto stoto. I umjesto da taj razgovor postane trenutak i susret zbližavanja postat će nova točka od koje će svako ići na svoju stranu.

Nemojte susrete s drugima opterećivati svojim strahovima i sumnjama. Razgovarajte o mogućnostima koje su pred vama, izazovima koji će produbiti vaše zajedništvo i učvrstiti prijateljstvo. Samo tako će ti vaši susreti liječiti dušu i biti plodonosni, samo tako ćete imati oazu u koju ćete navraćati u svim turbulentnim vremenima vašega života. Shvatit ćete da će nakon toga neke osobe s vaše liste poznanika možda postati i vaši prijatelji ukoliko u vama prepoznaju pozitivnu osobu koja zrači toplinom i ljubaznošću.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

− 6 = 4

Back to top button
Close
Close