Međuljudski odnosi

Ima nešto sveto u riječi majka, nešto što se riječima ne može iskazati!

Ima nešto sveto u riječi majka, nešto što se riječima ne može iskazati, nešto čemu se samo može nakloniti.

I svaki put kada pomislim da sam razumio sve što ta riječ znači, ona me opet iznenadi. Otvori mi vrata u jedan novi svijet, pokaže mi jednu veću perspektivu, uvjeri me da u životu uvijek postoji nešto za što se isplati boriti. Tek pred majkom shvatim koliko sam malen i kolika je stvarna moć iskrene ljubavi.

Ima nešto veliko u riječi majka, jer ništa te tako ne može podignuti kada padneš i ništa te tako ne može utješiti kada se obeshrabriš kao jedna njena riječ, kao jedan njen pogled. Samo te ona može pokrenuti kada zapneš i pokazati ti da si rođen s potencijalima koji mogu promijeniti lice zemlje te da nema razloga da se predaješ kada u životu naiđeš na neku zapreku, problem ili jednostavno doživiš neki poraz.

Ima nešto golemo u riječi majka, nešto što te uči da je ljubav prema drugima najčudesniji lijek i da sva tvoja loša stanja mogu brzo proći kada se odlučiš nešto lijepo učiniti u životu drugoga. U traženju vlastitog mjesta pod suncem shvaćaš da je jedino majčin zagrljaj nešto iz čega te nitko ne može potjerati i ono čemu ćeš se uvijek u životu vraćati kada ti dođe teško i kada pomisliš da su svi protiv tebe.

Ima nešto sveto u riječi majka, nešto što te uči da prepoznaš svoj glas u moru tuđih glasova, nešto kroz što upijaš život kroz svaku poru. Ima nešto iscijeljujuće u riječi majka, nešto što će ti dati snagu kada se osjećaš ranjivo, nešto što će ti dati da unosiš cijeloga sebe u svijet pred sobom. Ne zaboravi joj zahvaliti jer sve ono što imaš i jesi prošlo je kroz njene ruke i njeno srce. Veliko je to srce, nikada to ne zaboravi.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

+ 86 = 88

Back to top button
Close
Close