Osobni razvoj

Kada sebi kažeš „vrijedan sam“ počet će ti se događati ove stvari!

Kada si zadnji put sebi rekao: vrijedan sam!

U tim riječima nalazi se najveća naša moć. Umjesto da se zamaraš tuđim mišljenjima i riječima razmisli malo o tim riječima. Kada kažeš sebi da si vrijedan počet ćeš se bolje osjećati u svojoj koži, bit će ti jasnije tvoje vizije i imat ćeš više volje za njihovo ostvarenje. Kada sebi kažeš „vrijedan sam“ shvatit ćeš da to nije samo obična fraza već rečenica koja u tebi budi svu onu pozaspalu snagu.

Kada sebi kažeš „vrijedan sam“ počet ćeš više voditi računa o svojim odnosima s drugima, nećeš doputiti da te nitko iskorištava, niti da ti govori što moraš činiti. Bit će ti jasno da je drugi jedanko tako vrijedan i trudit ćeš se poštovati i njegovo dostojanstvo ukoliko on drži do tvoga. Ukoliko on ne drži do tvoga, samo ćeš se odmaknuti od njega i otići. Ne moraš ništa govori, tvoja vrijednost govori sama za sebe.

Kada sebi kažeš „vrijedan sam“ shvatit ćeš koliko na tebe mogu utjecati tvoje riječi. Uvijek si u tuđim riječima gledao neku moć, kada bi te netko ohrabrio tvoj dan bio je prepun lijepih osjećaja. Nekada si danima mogao živjeti od jedne pohvale upućene od nekog stranca, poznanika ili prijatelja. Ali kada shvatiš koliku moć imaju tvoje riječi osjetit ćeš da je došlo vrijeme za promjene i počet ćeš mijenjati svoj život.

Kada shvatiš da nitko osim tebe nije zadužen da tebi kaže „vrijedan si“ počet ćeš sebi te riječi češće govoriti. Govorit ćeš ih onda kada si sam, kada ti je teško, kada si poražen, kada si u trenutku iskušenja i vidjet ćeš da će uvijek prevladati ona tvoja bolja strana koja ti neće dopustiti da odustaneš. Govori sebi „vrijedan si“ jer samo ćeš tako podignuti razinu svoga života i shvatiti da sreća dolazi onda kada shvatiš neke samo po sebi očite stvari.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

− 2 = 1

Back to top button
Close
Close