Osobni razvoj

Ljepota života je u uživanju u svakom danu, a ne u suludoj utrci!

Smisao života nije neka komplicirana filozofija ili neka teško shvatljiva nauka. Jednostavan je.

Pronaći razlog zbog kojega ćete se svako jutro probuditi i odlučno krenuti u novi dan. To je ono što vam podgrijava srce i stvara entuzijazam, ono što vas pokreće naprijed. Svakoga dana pred sebe postaviti jedan novi izazov i ići za njim, nadvladati ga i ići prema drugom. I tako vrijeme koje imaš iz izazova pretvaraš u osjećaje a osjećaje u izazove.

Istinski ispunjen život definira ono što nosimo u sebi i ostvarenje toga. No nažalost naš je život često definiran onim izvan nas. Najčešće su to različite materijalne stvari koje ne mogu u nama donijeti ono potpuno zadovoljstvo. Definiran je razmišljanjem drugih ljudi, materijalnim i novčanim sredstvima i ostalim stvarima. No kada nam postane manje važno to što drugi misle o nama i kako nas percipiraju stupanj zadovoljstva životom povećat će se.

Smisao života je da sadašnje vrijeme ima svoj smisao. Da nije samo isprazno gubljenje u aktivostima od kojih ni sada ni u budućnosti nećemo imati ništa. Smisao života je shvatiti da prošlost ne može odrediti našu budućnost, niti da zabrinutost zbog budućnosti može ugroziti ljepotu sadašnjosti. Smisao života je shvatiti da odnose s ljudima koji vam mnogo znače ne smije ugroziti vaša luda utrka za novcima do trenutka kada shvatite da ste izgubili sebe, druge ali i svoj život.

Svaki dan jedna je postaja puta na koju se zadržavate i provjeravate bilancu onoga dokle ste došli i gledate perspektivu koja je pred vama. Nemojte požurivati stvari jer sve će doći u svoje vrijeme, samo budite dovoljno strpljivi i idite korak po korak. Ljepota života je u uživanju u svakom danu, a ne suludoj utrci za nečim što ne ispunjava srce, a taj osjećaj zadovoljstva će vam omogućiti saznanje da je svaki dan koji imate jedan dar jer nemate garnaciju za niti jedan slijedeći.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

1 + 6 =

Back to top button
Close
Close