Motivacija

Gledaj naprijed i tvoji će sadašnji problemi izgledati kao prilike!

Tvoji problemi nisu za odgađanje, tvoji su problemi za rješavanje.

Zato ne odgađaj unedogled stvari koje te brinu, ako sada ne možeš ništa učiniti u vezi njih, nema potrebe da oko njih brineš, a ako možeš učiniti – onda napravi to. Briga je najbesmislenija ljudska aktivnost jer to što premećeš po glavi kao problem ili ima rješenje ili ga nema. Zato ne boj se stvari koje se nisu dogodile, velika je vjerojatnost da se neće niti dogoditi.

Ne nosi svoje probleme sa sobom u svijet. Oni te osiromašuju, uzimaju ti ljepotu života koja ti se nudi na svakom koraku i ostavljaju gorak okus stvarnosti. A stvarnost je puna šarenih i prekrasnih boja, mirisa i okusa koji samo čekaju da ih istražiš. Ukoliko se po svojim mislima budeš samo hrvao sa svojim brigama vjerojatno ćeš samo proći kroz život bez da si bio svjestan što si radio, gdje si bio i kako si živio.

Kloni se samosažaljenja jer ono će te ukopati na mjestu. Kako ti god bilo razmisli da uvijek može biti i gore. Ako gledaš neprestano u zemlju sve će ti izgledati blatno i prašinjavo. Kada pogled digneš prema gore vidjet ćeš ljepotu neba i zvijezda i shvatiti da nema napretka ako se ciljevi ne postavljaju, ako se snovi ne sanjaju, ako perspektivu života ne sagledavaš u jednom većem kontekstu. Tek tada ćeš shvatiti kolike su mogućnosti pred tobom.

Ne bježi od odgovornosti, ona popločava tvoj put do uspjeha. Preuzimanjem odgovornosti za vrijeme koje ti je darovano, talente koje imaš, sposobnosti koje još otkrivaš shvatit ćeš za svaki mali korak prema naprijed treba zbrajati. Svi se oni računaju u na putu iskustava, svi oni su jedan dio slagalice tvojih bogatih osjećaja koji će ti reći kakav si život živio: dobar ili loš. Gledaj naprijed i tvoji će sadašnji problemi izgledati kao prilike koji vode jednoj drugačijoj i boljoj budućnosti.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

4 + 4 =

Back to top button
Close
Close