Motivacija

Svaka Nova godina miriše na novi početak. Zašto je iznova zaprljaš starim strahovima i sumnjama?

Svaka Nova godina miriše na novi početak, zašto je uvijek iznova zaprljaš starim strahovima i sumnjama?

Zašto se hvataš za ono što je već napola prošlo, a ljepotu novoga dana i mogućnosti novih iskustava odbacuješ bez da si pogledao što ti oni donose? Ponekad je najveća stvar koju možeš učiniti započeti novi dan s osmijehom. Jer koliko god malo znao o njemu imaš nadu da na kraju sve ipak može izići na dobro.

Svaka Nova godina miriše na novi početak. Kada misliš početi cijeniti dar što si se jutros probudio i što imaš prilike završiti svoje započete projekte? Kad misliš osjetiti onu lepezu novih osjećajte, otkriti neka nova prostranstva čije te daljine već godinama pozivaju k sebi? Nemoj dopustiti da u tvom životu sve određuju vremenske okolnosti oko tebe. Zapravo važno je samo ono vrijeme u tebi, onaj osjećaj da si spreman suočiti se sa nečim nepoznatim.

Svaka Nova godina miriše na novi početak. Prestani zato danas trčati za ljudima koji te ne doživljavaju ozbiljno. Prestati biti sve za one koji su uz tebe samo kada si im potreban. A onda potraži one koji su prema tebi pokazali mnogi lijepih osjećaja, ali ih nisi dovoljno cijenio jer si mislio da se to podrazumijeva. Shvati da je u današnjem danu sve moguće. Zapravo nemoguće postaje samo ako ti digneš ruke od svega i predaš se.

Svaka Nova godina miriše na novi početak. Vidjet ćeš da duša prepozna ono lijepo i vrijedno. Nemoj ugušiti njen glas starim razmišljanjima koja te nigdje nisu odvela, nemoj se vraćati porazima koji su te slomili. Drži distancu od svega što te nije vrijedno i nemoj robovati planovima u koje nisi siguran. Neka ti intuicija bude putokaz! Ovaj dan je prilika koja se nikada neće ponoviti, nemoj je upropastiti krhotinama jučerašnjeg života.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

5 + 2 =

Back to top button
Close
Close