Motivacija

Ne propuštajte stvari koje su divne zbog toga što mogu biti jako teške!

Ne propuštajte stvari koje su divne zbog toga što mogu biti jako teške.

Put prema vrijednim ciljevima nikada nije pravocrtan, jednostavan i bez prepreka. To iskustvo imaju svi oni koji su nešto u životu postigli. Teškoće našega puta jesu dio odgovora zašto je cilj tako vrijedan i važan a to je zato što nismo bez rada na sebi, bez discipline i strpljivosti došli do njega, već smo s vremenom svojim odupiranjem tromosti i plivanju protiv struje postali drugi ljudi.

Ne propuštajte stvari koje su divne zbog toga što mogu biti jako teške. One će vas učiniti snažnijima ljudima. Iskustvo poraza i promašaja pokazuje nam potpunu lepezu života iz koje tek možemo biti zahvalni za dobre stvari koje nam se događaju. Ali do istinskog prihvaćanja i cijenjenja tih dobrih iskustava treba proći čitav niz naših promašenih uloga, razočaranih lica i izgubljenih ciljeva da bismo shvatili da život nekada i krivim crtama ravno piše.

Ne propuštajte stvari koje su divne zbog toga što mogu biti jako teške. Po njima ćete postati bolji ljudi, suosjećajniji i strpljiviji. Po njima ćete naučiti prepoznavati vrijednost patnje u svom životu jer će vas ona naučiti da se na samu želju ne dolazi do svoga cilja već je potrebno naučiti izgarati kao svijeća da bismo ostavili trag u ovom svijetu i da bi svijet nakon nas doista bio bolji. To dakako ne ide preko jedne noći već je potreban veliki period.

Ne propuštajte stvari koje su divne zbog toga što mogu biti jako teške. U tome ćete uspjeti tek onda kada odlučite učvrstiti svoje stavove, prihvatiti svoje osjećaje i krenuti težim putem makar njime nitko ne išao. Ne propuštajte stvari koje su divne zbog žuljeva koji ostavljaju na vašim rukama i nogama, jer se na koncu ne zbrajaju žuljevi već se gleda na ono što ste ostvarili i ono što ste u životu postali i postigli.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

+ 36 = 43

Back to top button
Close
Close