Motivacija

Nova godina ne započinje prvi siječnja, već onda kada napustite ova razmišljanja!

Napustite razmišljaje da u svemu trebate biti prvi.

Trebate samo ići naprijed, a vaš trud i životna sreća odredit će mjesto gdje ćete biti. Prva mjesta nisu uvijek prva mjesta, to najbolje govore posljedice koje ona ostavljaju. Život stvari razmješta drugačije nego što mi to činimo. Zato napustite razmišljaje da će vaš život biti dobar i uspješan budete li se hranili negativnim mislima, družili s pesimistima i sva očekivanja polagali u druge, a od sebe ne očekivali ništa.

Napustite razmišljaje da je željeti dovoljno da bi vaš život postao rasadište ostvarenja vaših želja. Samo napor koji morate proći s djelovanjem dovest će vas do rezultata. No da biste to uspjeli morate očistiti svoj mentalni otrov sumnje, straha i samoomalovažavanja. Morate biti svjesni svoje jedinstvene uloge i stvari koje nitko drugi osim vas ne može i neće učiniti. Morate učini na svojim pogreškama i shvatiti da zaslužujete bolje.

Napustite stoga razmišljaje da je drugim ljudima bolje, da su sretniji, da imaju više od vas. Trava je uvijek zelenija u tuđem dvorištu dok se ne počne raditi u svome. Zato sve one misli koje vam umanjuju osjećaj vrijednosti i vjere u samoga sebe eliminirajte i izaberite osjećaju se snažno. To ćete uspjeti kada probudite u sebi zahvalnost za sve one stvari koje već imate i koje su na vašem putu a vi ih ne vidite jer ste pogledom usmjereni prema naprijed.

Napustite razmišljaje da vaši snovi nemaju neku ozbiljnost i da je bolje od njih odustatu. Imaju snagu samo shvatite da je ovo vrijeme vaše promjene. Nemojte mjesečariti kroz život zanemarujući odgovornost za stvari za koje ste odgovorni, teško će biti buđenje kada shvatite gdje je sve pošlo ukrivo. Otkrijte samo obrasce  razmišljanja i ponašanja koji onemogućuju uspjeh i eliminirajte ih. Sve ono što vam je ostalo priglite i uživajte u novom životu.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

66 + = 74

Back to top button
Close
Close