Motivacija

Sve je tako jednostavno kada se prestanete boriti protiv sebe!

U redu je da vodite računa o sebi.

U redu je da podržite sebe u svojim snovima. U redu je da vjerujete kako ste sposobni za velike svari. U redu je da postanete osoba koja želite postati. Naš najveći problem je što u svim tim stvarima nekada nismo sigurni što je ispravno pa zapostavljamo sebe, ne podržavamo sebe u svojim snovima i ne vjerujemo da možemo činiti velike stvari. A sve je tako jednostavno, prestati se boriti protiv sebe.

Kako lako povjerujemo u druge, ne tražimo od njih puno dokaza. Kako lako stavimo svoj život u tuđe ruke dajući im do znanja da imamo u njih povjerenja i da znamo da su sposobni učiniti sve ono što žele. No sa sobom nam to malo teže ide. Od sebe tražimo mnogo više potvrda i dokaza. Toliko sumnja položimo u sebe da se za svaki naš napredak moramo krvavim snagama izboriti jer nosimo neprijatelja u sebi.

Prestanite se boriti protiv sebe jer drugoga nećete moći zavoljeti ako ne zavolite prije toga sebe, o drugom nećete moći voditi računa ako računa ne vodite o sebi. Toliko smo energije potrošili u svoje svakodnevne strahove, da smo makar malo uložili u ono što želimo, sve bi u našem životu bilo drugačije.  Toliko smo snaga potrošili na zakopavanje svojih talenata, da smo makar malo potrošili na iskopavanje, sve bi drugačije bilo.

U redu je da sebe nazovete pobjednikom i onda kada se iza vas nalaze mnogi gubitci i porazi, jer to nisu porazi ukoliko ste nešto od njih naučili. U redu je da ne pristajete na manje od onoga što zaslužujete jer znate svoju pravu vrijednost. U redu je obratiti pozornost na onaj tihi glas u vama koji kaže: Vjerujem da mogu uspjeti. Sve je to u redu i sve je tako jednostavno kada se samo prestanete boriti protiv sebe!

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

87 − = 82

Back to top button
Close
Close