Međuljudski odnosi

Kada nam netko kaže „razumijem te“ stvari u našem životu se počinju mijenjati!

Kada nam netko kaže „razumijem te“ stvari u našem životu se iznenada počinju mijenjati.

Samo kada nam netko šapne tu jednostavnu i toplu riječ „razumijem te“ naš mračni svijet koji je bio zamračen različitim brigama i problemima svakodnevice kao da iznenada obasja neka svjetlost. Kakve god bile okolnosti oko nas i pred kakvim se god teškim izazovom nalazili odjednom budućnost počinjemo gledati u svjetlu rješenja, a ne kontekstu problema.

Ne samo da sintagma „razumijem te“ ima ljekovita svojstva, ona ima i gotovo čudesnu moć.  Koliko se odjednom nađe snage u nama za koju nismo ni znali da postoji. Iznenadimo sami sebe kako odjednom unutar sebe otkrijemo motor pozitivnog razmišljanja koji nas pokreće da idemo naprijed koliko god da smo čvrsto odlučili da ćemo odustati i vratiti se na početak, koliko god da smo puta rekli i ponovili da ovo što radimo nema smisla.

Kada nam netko kaže „razumijem te“ kao da oko nas sagradi jedan pozitivni štit koji nas brani od udaraca onih negativnih ljudi, ljudi koji nas omalovažavaju, ubijaju naše nade, potiču naše strahove i hrane se našom neodlučnošću. Kada nam netko kaže „razumijem te“ kao da se pred nama odjednom stvori stotine strategija koje možemo koristiti za poboljšanje života i na nama je samo da odlučimo s kojom ćemo krenuti u budućnost.

Kada nam netko kaže „razumijem te“ ne opiremo se više promjeni i prestajemo se žaliti na nešto što nam ne štima u životu. Tada kao da na licu mjesta odlučimo što želimo dobiti od života i promjenimo svoju perspektivu. Kada nam netko kaže „razumijem te“ odjednom pobjedimo nedostatak vjere u sebe i prestanemo se koristiti izrazom „ne mogu“. Neka uvijek u teškim trenucima bude netko pokraj nas tko će nam to reći i izazavati navalu oduševljenja. Kada nam netko kaže „razumijem te“ tek tada počinjemo istinski živjeti.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

93 − 92 =

Back to top button
Close
Close