Motivacija

Zaploviti u nepoznato svakoga dana – to je defincija uspjeha!

Zaploviti u nepoznato svakoga dana – to je defincija uspjeha.

Bez obzira koliko imao strahova ili sumnji, ili bez obzira koliko te drugi ne podržavali ili čak obesharabivali, ti ideš naprijed jer znaš da je to tvoj život. Držeći se sigurne luke živjet ćeš u miru neko vrijeme, ali taj mir će jako brzo ishlapiti, jer je srce stvoreno da otkriva nove iskustva i doživljaje, upoznaje nove ljude i krajeve, da bude voljeno od nekoga i da nekome pruži ljubav.

Zaploviti u nepoznato svakoga dana – to je defincija sreće. To je i rizik da neće sve biti onako kako poželiš i isplaniraš, da ćeš možda biti i povrijeđen, da će te netko odbiti, da ti netko može oduzeti i ono što imaš, ali jedini je to način da nešto novo dobiješ, da nešto dublje osjetiš i nešto više shvatiš. Zaploviti u nepoznato svakoga dana znači izvući iz sebe ono malo zrnce hrabrosti koje će proizvesti lavinu novih i nezaboravnih iskustava.

Zaploviti u nepoznato svakoga dana znači preuzeti odgovornost za svoju budućnost  i živjeti život umjesto dopustiti da ti se život događa. To znači suočiti se sa svim svojih strahovima, sa svim njihovim varijantama i shvatiti kako su sve to laži koje te najviše stoje jer si povjerovao u njih. Zaploviti u nepoznato znači shvatiti da tvoja trenutna pozicija nije tvoja konačna destinacija već samo početak tvog životnog puta.

Zato bez obzira koliko ti bilo teško ne povlači se, jer nikada nećeš znati što je moglo biti da si krenuo naprijed, da si slušao svoj unutarnji glas koji te podržavao, a ne glas koji te obeshrabrivao. Najbolje tek dolazi kada si otvoren za sve opcije i kada sa zahvalnoću gledaš na ono što si prošao, a s nadom prihvaćaš sve ono što dolazi. Život je jedostavan, radiš ono što voliš i svaki novi dan postaje avantura u nepoznato.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

80 − = 73

Back to top button
Close
Close