Osobni razvoj

Ne propuštajte prilike; propuštajte svađe, živciranja, prigovaranja i strahove!

Ne propuštajte prilike, strah koji osjetite prilikom nećkanja ništa je u usporedbi s kajanjem koje dolazi kasnije.

Neće vam nitko reći da vam je današnji dan prilika života, da se u njemu može dogoditi nešto nezaboravno, ali to jest istina. Neće vas nitko prekoriti što niste danas napravilili neku lijepu stvar za sebe ili druge, ali jednom kada ostanete sami prekoravat ćete sami sebe zašto se bježali od izazova, skrivali se od prilika, izbjegavali život.

Ne propuštajte prilike, netko bi sve dao samo da se nađe u ovoj kojoj ste vi sada. Možda iz vaše perspektive ovo što možete napraviti izgleda kao sitnica, nevažna stvar ili nešto treće ali u konačnici to je ono što čini razliku u vašem životu. Male stvari u kojima postajemo bolji ljudi i činimo svijet oko sebe boljim mjestom nisu nikada male stvari, one su veliki tragovi iza kojih više ništa nije kako je i bilo prije.

Ne propuštajte prilike, prilika je život. Kada bi vam netko sada dao neku svotu novaca ne biste je odbili, kada bi vam ponudio neku drugu materijalnu dragocjenost isto biste je prihvatili. Zašto odbijate ono najdragocjenije, a to je da vrijeme pretvorite u iskustvo, osjećaje i uspomene koji život čine bogatstvom? Zašto odbijate svoje probleme promatrati kao izvore učenja koji će vas odvesti većem standardu života?

Ne propuštajte prilike; propuštajte svađe, živciranja, prigovaranja i strahove. Propuštajte sve ono što vaš život ostavlja u lošijem stanju, propuštajte sve one brige koje ništa ne mijenjaju, a oduzimaju vam mir. Kada naučite tako živjeti onda će vam svaki novi izazov postati vjetar u leđa koji vas gura naprijed, koji vam govori da vam je život onoliko dobar koliko ste u njemu iskoristili prilika, ni manje, ni više.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

2 + 6 =

Check Also

Close
Back to top button
Close
Close