Osobni razvoj

Pružajući drugima šanse uvijek ste na riziku!

Pružajući drugima šanse uvijek ste na riziku, ali bez rizika nema ni života.

Pružajući im šanse u opasnosti ste da se počnete neprestano vrtjeti u začaranim krugovima, jer kod drugih ne nalazite na ikakve promjene, jer niti jedna promjena nije lagana. S druge strane teško je promijeniti nekoga tko ne vidi problem u svom ponašanju. A nije lakše niti natjerati drugoga da se mijenja i onda kada vidi problem kod sebe, jer tu na scenu dolazi ego koji se ne da tako lako poniziti.

Pružajući drugima šanse uvijek ste na riziku jer riješiti se ograničavajućih i pogrešnih uvjerenja nekada je toliko teško da će mnogi ljudi radije nastaviti živjeti kako su živjeli i dobivati što su dobivali koliko god time bili nezadovoljni.  Bol svake promjene raste što joj se više približavate, strah od nepoznatog i sumnja da se time išta mijenja mogu vas zakočiti u onom što jeste i razmišljate da cijeli život ne iskoračite iz sadašnjih uvjerenja.

Pružajući drugima šanse uvijek ste na riziku da ignorirajući činjenice opet budete povrijeđeni, i opet i opet i da se na kraju potpuno razočarate u ljude. No jednako tako ste u mogućnosti započeti tako duboki odnos koji će do kraja života biti ispunjen snažnim, toplim i iskrenim osjećajima.  Pružajući drugima šanse učite se pružati sebi šansu, te upoznavajući sebe upoznajete kakva ljudska priroda najbolje odgovora vama.

Pružajući drugima šanse učite na svojim, ali i na tuđim pogreškama. Pružajući drugima šanse upoznajete svoje, ali i tuđe najbolje i najgore lice. Pružajući drugima šanse dopuštate sebi da iskustite pustolovinu života u odnosima koju nikada ne biste iskusili kada biste zatvorili sva vrata, kada biste podigli zidove oko sebe i nikome ne dopustili preko njih. Pružajući drugima šanse učite se kako živjeti s povredom ali i bez nje.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

+ 43 = 50

Back to top button
Close
Close