Osobni razvoj

Neprocjenjivo je ne ulaziti u tuđe živote, ne zamarati se nevažnim stvarima!

Neprocjenjivo je ne ulaziti u tuđe živote, ne zamarati se onim tko što radi, tko što misli i govori, već jednostavno i bez puno filozofije živjeti svoj život.

Neprocjenjivo je prestati se žaliti na male stvari, problemčiće koje nekada precjenjujemo i biti svjestan da je sve to moglo biti puno gore. Neprocjenjivo je, koliko toliko riješiti se loših navika, ali još više riješiti se svih onih loših ljudi u svom životu koji vas opterećuju, čine nervoznim i nesretnim.

Neprocjenjivo je osloniti se na svoje iskustvo i krenuti naprijed kroz život bivajući svjestan da je sloboda najveći dar koji se ne prodaje ni za što u životu. Neprocjenjivo je pronaći stotinu razloga za osmijeh kada vam život ponudi devedeset i devet razloga za plakanje. Neprocjenjivo je imati mogućnost napraviti korak unatrag ali samo da bi se uzelo zalet za novu životnu utrku i ostaviti iza sebe sve one koji su vam govorili da nećete uspjeti.

Vrijedno je saznanje da ono što imate mogu imati i drugi ako se potrude, ali neprocjenjivo je saznanje da ono što vi jeste drugi ne mogu biti, koliko god se trudili. Neprocjenjivo je imati vremena za one koje volite stavljajući sve one druge na listi prioriteta iza njih i tako osjetiti ono najbolje od života. Neprocjenjivo je dati današnjem danu šansu da vam ne bude kao i oni ostali već pronaći nešto u njemu što će ga učiniti boljim od ostalih.

Neprocjenjivo je znati što sa svojim strahom i sumnjom, shvatiti da oni ne moraju danas biti vaši gospodari već da oni mogu biti oruđe u vašim rukama, oruđe kojim ćete napraviti nešto veličanstveno. Neprocjenjivo je ne biti dostupan svakoga trenutka svoga života već imati jednu oazu mira u koju se uvijek možete skloniti u trenucima različitih životnih oluja. Neprocjenjivo je puno toga, samo još treba to naučiti cijeniti.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

77 + = 86

Back to top button
Close
Close