Osobni razvoj

Kad ste u teškim životnim situacijama ne zaboravite ove stvari!

Podržite sami sebe!

Ako ste ikada u teškim životnim trenucima požalili da su vas svi napustili, možda ste i bili u pravu, ali niste računali na nekoga na koga ste trebali – na samoga sebe. Ipak vi poznajete sebe bolje nego što vas poznaju drugi ljudi. Možda su zbog nepoznavanja otišli ili zbog nekih drugih vama manje znanih razloga. Ali ostaje jedna nepoznanica, zašto ste sami od sebe digli ruke, zašto ste sebi dopustili predaju iako ste ostali sa borcem koji jedini možete dobiti i izgubiti sve bitke, a to ste vi sami. Podržite sami sebe!

Pronađite razlog da budete jači!

Kada zapadnete u neku životnu krizu nemojte se pitati zašto se to baš vama dogodilo, ili koliko duboka ona može biti, nemojte se pitati gdje su ljudi koji su vas nekoć podržavali, već samo nađite razloga da budete jači od trenutne boli. Razlog koji nađete promijenit će vašu percepciju, natjerati vas da postavite drugačija pitanja i ne promatrate sebe samo kao žrtvu već kao onoga koji ima mogućnost izbora u životu i koristi ga.

Nikada ne odustajte!

Nije bitan strah koji osjećate, nije bitna sumnja, nije bitno obeshrabrenje ili zapreka na putu do vašeg cilja, bitno je ono što dolazi nakon svega toga, bitno je saznanje da sve to možete nadići. Nisu uspjeli najpametniji, ni najnadareniji, uspjeli su samo oni koji nisu željeli odustati. Uspjeh ne dolazi odjednom, već dolazi korak po korak. Trebamo učiniti samo onaj korak koji je pred nama, koliko god on bio težak, koliko god bio bolan. Nikada ne odustajte!

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

60 − 53 =

Back to top button
Close
Close