Osobni razvoj

Zatvorena vrata vašeg života ne mogu pustiti utjehu unutra, a niti izbaciti bol vanka!

Kolikim si stvarima u životu zatvorio vrata, rekao da te to ne zanima.

Zatvorio si se od nečega za što si pomislio da ti može biti prijetnja, a ta prijetnja jedino je sinula u tvojoj glavi. Sjeti se onih stotina strahova koje si imao kao dijete, strahoa kojih si se naučio plašiti. Iz današnje perspektive svi ti oni izgledaju smješni i djetinji ali u ono doba si ih percipirao kao veliku prijetnju svoga života, nešto što je tvom životu oduzelo mnoga dragocijena iskustava i lijepe trenutke.

Kolikim si stvarima u životu zatvorio vrata, možda je među njima bilo par negativnih, ali mnogo više pozitivnih iskustava. Možda je tu bilo puteva koji su te mogli odvesti na mjesta na koja si oduvijek želio poći, upoznati ljude kojima si se uvijek pomalo divio, osjetiti stvari koje se nalaze u najdubljim predjelima tvoga srca, dotaknuti život u onoj njegovoj iskonskoj srži. Ali je nešto u tebi dalo znak da se odvojiš od svega toga.

Zatvorena vrata ničemu ne pomažu, ne može preko njih ući ništa pozitivno ali i ništa negativno izići. Zatvorena vrata ne mogu onima koji unutar plaču donijeti radost, niti podijeliti tugu. Zatvorena vrata ne mogu pustiti utjehu unutra, a izbaciti bol vanka. Zato otvorite vrata svoga srca i života, provjetrite svoje razmišljanje o životu, svoj pogled na svijet dovedite na novu razinu i vidjet ćete da sa zatvorenim vratima više gubite nego dobivate.

Ako ima vani negativnih ljudi i postoje šanse da uđu u vaš dom uvijek imate prilike pokazati im vrata i ne zadržavati ništa od onoga što je toksično i zlo. Otvorite vrata da prilike uđu, da novi pogledi promjene stanje stvari. I na koncu izađite i živite život izvan svojih bedema, njegova ljepota postaje vidljiva samo ako ste mu otvoreni. Neka vas niti jedan novi dan ne zatekne, a da ne udahnete i ne uzmete od njegove ljepote.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

− 1 = 2

Back to top button
Close
Close