Osobni razvoj

Evo kako ćete znati jeste li odustali od svojih snova?

Kroz život čovjek često mijenja svoje pravce i putove.

Kada u svojoj glavi postavi određni cilj i krene za njim, često dolazeći do poteškoća i zapreka zastane i nastavi sa svojim životom kao da se ništa nije dogodilo. Nastavi živjeti ali ovaj put živi bez sna kojega je sanjao, živi svoju svakodnevicu bez ideala ne razmišljajući više o njima i ne opterećujući se što više neće biti onako kako je želio i zamislio. A sve to dogodi se zbog sasvim jednostavnih stvari.

Znat ćete da ste odustali od svojih snova onda kada izlikama počnete davati prioritet, za sve pronađete nekakav odgovor, i za svaki neuspjeh postavite alternativu. Ali ne kvalitetnu alternativu u kojoj se ide drugim putem prema naprijed, već alternativu vraćanja na početak. Znat ćete da ste odustali od svojih snova onda kada počnete vjerovati da je strah stvaran i da on ima posljednju riječ u vašem životu. Tada vas više nitko ne može spastiti od njega.

Znat ćete da ste odustali od svojih snova onda kada počnete ponavljati „sutra ću“. Kada vam to postane životni moto možete biti sigurni da više nećete doći do niti jednog vrijednog cilja već ćete se neprestano vrtjeti u krug bez ikakvih rezultata. Znat ćete da ste odustali od svojih snova onda kada umjesto da kažete „mogu i hoću“ počnete razmišljati „kad bih barem. Tada svu svoju moć ništite i željenu budućnost pretvarate u prah i pepeo.

Znat ćete da ste odustali od svojih snova onda kada počnete previše analizirati svoj život i onda shvatite da još niste dovoljno spremni, da još nije pravo vrijeme, da se trebaju posložiti neke druge karte ili nešto slično. Kada god uhvatite sebe u ovakvim razmišljanjima shvatite da je ne samo vaša noga na krivom putu, već da je i u vašoj glavi krivi put. Izvedite stvari na čistac koliko god bilo teško suočiti se sa istinom i krenite u akciju. Drugog puta nema!

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

84 − 82 =

Back to top button
Close
Close