Osobni razvoj

Iskustvo je najbolji učitelj u životu!

Iskustvo je najbolji učitelj u životu jer te stavi točno onamo kamo pripadaš.

Koliko god se ti penjao, uzvisivao i želio negdje doći, on će te ostaviti točno tamo kamo možeš biti, kamo si spreman i sposoban nositi svoj teret i živjeti. Iskustvo je najbolji učitelj u životu jer svaka minuta koju si posvetio svome osobnom razvoju vratit će ti se u obliku postignuća i osjećaja koja si želio osjetiti. Njega nitko nikada nije prevario, niti je on ikada ikoga prevario.

Iskustvo je najbolji učitelj u životu jer ti on pokazuje da samo razmišljanje nije dovoljno, da sama želja nije dovoljna, već da ako nešto želiš to moraš i učiniti, te se suočiti sa posljedicama svoga rada, bilo pozitivnim, bilo negativnim. Iskustvo je najbolji učitelj u životu jer ti ono pomaže da zavoliš sebe, a ne da budeš sam svoj neprijatelj. Loša iskustva iz tvoje prošlosti – samo su ti pomogla da postaneš osoba koja si danas postao.

Iskustvo je najbolji učitelj u životu jer te tjera da razmisliš o svojim vrijednostima i ne zamaraš se nečijim tuđim mišljenjima. Iskustvo ti govori da nitko drugi nije zadužen za tvoju sreću osim tebe samoga, te ukoliko sreću i želiš moraš upoznati sebe i ono što ti je donosi. Iskustvo je najbolji učitelj u životu jer te tjera da pronađeš hrabrost za događaje i ljude koja želiš upoznati i pokazati ti lepezu bogatstva života.

Iskustvo je najbolji učitelj u životu jer ti pomaže da se ne zanosiš sobom u pobjedama stavljajući ponekad na tvoj put i poraze koji te uče da je život mnogo više od onoga što imaš i što si postigao te da još mnogo toga trebaš učiti. Iskustvo je na koncu najbolji učitelj u životu jer ti govori da je sve u životu jednostavno ako hoćeš, i da je sve u životu komplicirano ako nećeš. Na tebi je samo da učiš od njega, i koliko to budeš činio takav će ti biti i život.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

60 − = 54

Back to top button
Close
Close