Osobni razvoj

Mir je produkt shvaćanja da nikada nećeš i ne možeš imati sve pod kontrolom!

Mir je produkt shvaćanja da nikada nećeš i ne možeš imati sve pod kontrolom.

Pa čemu onda ta unutarnja težnja ako je to neizvedivo? Sva mudrost života je otkriti koje stvari možeš imati pod kontrolom i imati ih, a one koje ne možeš – pustiti. Nevjerojatna iskustva mira počinju preplavljivati tvoje biće kada iz svoga uma počneš otpuštati sve ono što ionako nije pod tvojom kontrolom.

Nauči razliku! Iskustvo je alat koji ti u tome može pomoći. Prihvati činjenicu da savršenstvo nije imati sve pod kontrolom nego ne opterećivati se stvarima na koje ne možeš utjecati. Štoviše prihvati činjenicu da će ponekad biti mnogo više onih stvari koje ne možeš kontrolirati, ali da to nije razlog da ne živiš sretan i ispunjen život. Fokusiraj se samo na donošenje dobrih odluka, a ono što će od toga ispasti prepusti iz svoje ruke.

Shvati da strahovi i sumnje nisu jedina sila protiv koje se trebaš boriti, oni su štoviše sila s kojom trebaš naučiti živjeti. Onaj s kime se trebaš naučiti boriti jesu tvoje negativne misli i sklonosti koje im otvaraju prostor u tvoj život te gubiš nadu, entuzijazam, radost, ispunjenje. Budi uvijek spreman prihvatiti strah koji dođe, ali usmjeri se na svoj cilj, a ne na strah i vidjet ćeš kako ćeš ga nadjačati i pobijediti.

Mir je produkt shvaćanja da prihvatiš svoj život onakav kakav jest, prihvatiš svoje poglede na svijet, prihvatiš svoje sposobnosti kao svoje polazište, a ne kao ono što te na kraju određuje kao osobu. Mir dolazi kada ti postane jasno da tvoj rast i razvoj mogu trenutno poremetiti tvoju trenutnu ravnotežu ali ćeš se uvijek njoj vratiti kada postigneš svoj cilj. To je tvoja kontrola, razvijati se i rasti i s mirom prihvaćati svako postignuće koje ostvariš.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

6 + 3 =

Back to top button
Close
Close