Osobni razvoj

Oprostite sebi ove stvari!

Više nego drugima ponekad trebamo naučiti opraštati i sami sebi.

Mnogi će se pitati pa što imamo sebi oprostiti, zar smo sebi učinili kakvo zlo? Do istitne o sebi uvijek je najteže doći, jer one stvari koje nam se nalaze pred nosom često ne primjećujemo ili ne želimo primjetiti. Opraštanje sebi je jedini put prema prema iscjeljenju i izgradnji boljeg i sretnijeg sebe, jedini način zadobivanja one prvotne moći koje smo se odreli. To je jedini način da preuzmemo kontrolu nad svojim životom i opet ga živimo.

Oprostite sebi sve ono vrijeme koje ste bacili uprazno jer samo tako možete krenuti prema svom maksimumu i učiniti ono najbolje sa svojim životom što možete. Oprostite sebi sve one dane kada ste sumnjali u sebe i odustajali od vrijednih ciljeva, sve one trenutke kada ste sumnjama i strahovima davali više pažnje i energije nego svojim snovima i kada ste mislili da ne riskirajući štitite sebe, a zapravo ste sebi tada najviše naštetili.

Oprostite sebi sve one laži i izgovore kojima ste varali sebe zašto ne možete ostvariti svoje ciljeve, zašto je bolje odustati i tražili opravdanja da ne poduzmete ništa. Oprostite sebi za sve one trenutke kada ste se žaliti da je život težak ne znajući kakve puteve prolaze drugi i kakve izazove svladavaju. Oprostite sebi što ste davno pomislili da je priča vašeg života gotova i da se više ništa novoga ne može upisati u knjigu vašega života.

Oprostite sebi za sve one pogrešne izbore koje ste donijeli, oprostite sebi za ignoriranje glasa srca kada ste ga trebali slušati ali i ignoriranja glasa razuma kada je trebalo njega slušati. Bezbroj je tih trenutaka kada ste radili protiv sebe i podsvijesno se sebi osvećivali za sve to. Zaboravite sada sve to i od prošlosti okrenite se budućnosti. Kada jednom oprostite sve te stvari sebi vaš će život započeti teći ispočetka. Što čekate, započnite ga!

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

1 + 3 =

Back to top button
Close
Close