Međuljudski odnosi

3 savjeta kako graditi odnose s drugima sa što manje konflikata

Riješite stvari u sebi i riješit ćete stvari s drugim ljudima

Često u životu ratujemo na mnogo više bojišta nego što možemo zamisliti. Svaka zavist, ljubomora, zamjeranja, prigovaranje, sve što nam kod nekoga ide na živce je naše jedno bojište. Sve povrede koje su nam ljudi zadali i kojima se planiramo osvetiti sve su to tinjajući vulkani kojima je samo pitanje vremena kada će eruptirati i donijeti neku katastrofu. I kada bismo zbrojili sva ta žarišta u obitelji, na poslu, među prijateljima i poznanicima vidjeli bismo da ih je jako puno. Riješite stvari u sebi i riješit ćete stvari s drugim ljudima.

Izbacite potrebu da se uspoređujete s drugima

Nemojte dopustiti drugima da vas uvjere da je međusobno uspoređivanje dobra stvar. Priroda ne živi od toga a opet je sve kod nje u savršenom sladu i miru. Distancirajte se od onih kojima je to temeljni razlog života jer su oni već davno izgubili osjećaj spokoja i uživanja u svom životu a sada to pokušavaju učiniti i u vašem. Znajte da vas nitko ne može učiniti manjim od sebe ako vi na to ne pristanete.

Ne očekujte da vas svi moraju razumijeti

Ne očekujte da će drugi razumijeti vaš put, zašto bi oni to i trebali. Ne hodaju u vašim cipelama, ne nalaze se u vašoj koži.  Kada s tim načelom krenete kroz život stići ćeš mnogo dalje jer ljudski obziri i razmišljanja  što će drugi reći znaju ubiti i najveće snove, najustrajnije ljude i najsnažnije volje.  Neka vas ne opterećuje mnogo što vas drugi neće razumijeti, vodite samo računa da u svakom trenutku razumijete sam sebe.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

+ 19 = 26

Back to top button
Close
Close