Međuljudski odnosi

Nemojte se bojati verbalnih napada, bojte se ignoriranja!

Nemojte se bojati verbalnih napada, bojte se ignoriranja!

Verbalni napadi mogu značiti da je osoba još okrenuta prema vama, da joj nešto na vama smeta, a ako joj nešto na vama smeta onda u pozadini može biti da joj još nešto značite. To može značiti da želi vaše dobro, da želi ponovno kvalitetan odnos između vas koji je s nečim prekinut, da opet želi čuti vaš glas, pa makar bio povišen i makar se u njemu odražavala ljutnja prema vama.

Kada krene ignoriranje onda osjetite koliko je bol verbalnog napada zapravo mala bol u odnosu na intezitet boli u osjećajima koje vam budi osoba koja okreće glavu od vas, mimoilazi vaš pogled, ne obraća pažnju na vaše riječi, izbjegava izgovoriti vaše ime i slično. Velika je to bol u odnosu koja vas tjera na preispitivanje svega, ali to preispitivanje ne smije završiti odlukom da automatski sebe proglasite krivcem, već da stvarno sagledate prave razloge zašto se sve to događa.

Kada krene ignoriranje onda osjetite koliko su drugi postali neosjetljivi na vaše poruke, koliko je bezličnosti u njihovim pogledima kada vas pogledaju i kako je ignoriranje gore od svih udaraca i izdaja, svih povreda i osveta. Shvatite kako je ignoriranje mrcvarenje žive osobe, koja želi riješiti problem, dati do znanja da je i pogriješila ukoliko se o tome radi, sve samo ne pretvarenje odnosa u grozotu pustoši.

Nemojte se bojati se verbalnih napada, bojte se ignoriranja! Ali ako ga doživite – izađite iz njega kao pobjednik. Dajte do znanja da ste shvatili tu prljavu igru i da nećete nastaviti odnos koji je zapravo samo iluzija odnosa. Otiđite od te osobe i ne trošite više svoju energiju na nju. Pokažite koliko cijenite sebe da nećete dopustiti da se netko prema vama ponaša onako kako ne zaslužujete. Okrenite novu stranicu života i odnosa.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

74 − = 67

Back to top button
Close
Close