Osobni razvoj

Buđenje počinje ovim stvarima

Kad shvatiš da nisi jak onda kad vladaš drugima, jak si kada vladaš sobom

Jak si kada shvatiš da svoju frustraciju i nezadovoljstvo ne iskaljuješ na drugome jer znaš da time ništa nećeš postići, štoviše time ćeš izgubiti mnoge lijepe mogućnosti zajedničkog života. Jak si kada prestaneš u glavi razmišljati tko se treba pobrinuti za tvoj život i kada shvatiš da si sam odgovoran za ono što jesi i što možeš biti, te donosiš odluke koje će tvoj život učiniti boljim.

Kad pogledaš sebe u oči i shvatiš da tu nema čitanja između redaka

Najteže je sebe pogledati u oči jer tu nema uljepšavanja stvari, tu nema čitanja između redaka.  Sve je tu posve jasno i u tome je najveći problem, jer nije onako kako bismo željeli. Tu vidiš svu prošlost svoju, sve strahove i sumnje, vidiš sve snove koji su se raspršili, vidiš glavnog aktera oblikovanja svoje sudbine, vidiš nevidljivu ruku koja vuče sve konce, vidiš sva ona iskustva koja si želio proći a nisi jer nisi dovoljno jak i snažan.

Kada se prestaneš definirati tvrdnjama koje drugi imaju o tebi

Bilo da te hvale ili kude, ni jedno od toga nije odraz tebe kao osobe. To su samo njihove riječi koje u tvom životu ne moraju značiti apsolutno ništa. Ukoliko im daješ važnost postat ćeš njihov rob, počet ćeš biti ovisan o njihovim lijepim riječima i pohvalama, te ćeš sve činiti samo da ih zadovoljiš i čuješ što više. No kada čuješ neku ružnu riječ, to će te potpuno izbaciti iz takta u depresiju. No tada je sve već kasno, jer si već postao igračka u tuđim rukama. Zato prestani sebe definirati tvrdnjama koje drugi imaju o tebi.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

37 − = 34

Back to top button
Close
Close