Inspiracija

Cijena veličine je ne predati se kada zaredaju porazi!

Cijena veličine je jednostavna, no jesmo li je spremni platiti.

Cijena veličine je znati svoj cilj i ići prema njemu i onda kada je put ravan i onda kada je pun zapreka. Cijena veličine je ne predati se kada zaredaju porazi već vjerovati da su oni tu samo trenutno i s nekim razlogom. Cijena veličine je dijeliti pozitivnost i onda kada se nalaziš u moru problemima jer znaš da zavlačenje u mišju rupu i trovanje negativnošću ne može dovesti do pozitivnih promjena.

Cijena veličine je shvatiti da je sreća posao na kojem treba raditi, a ne nešto što dolazi samo po sebi igrom slučaja. Cijena veličine je biti zahvalan i za onim zatvorenim vratima iza sebe jer su pokazala na jedna druga vrata na kojima nas je uvijek netko čekao ali ga nismo vidjeli zbog gledanja u ova zatvorena. Cijena veličine je prihvatiti povrijeđenost kao put odrastanja a ne kao put osvećivanja, jer život nas ne uči uvijek na način na koji bismo mi htjeli, već na način na koji doista nešto duboko i istinski naučimo.

Cijena veličine je shvatiti da nismo savršeni i prestati se pretvarati kao da to jesmo, a još više prihvatiti da su drugi jednaki kao i mi, te prestati od njih očekivati nešto što sami nikada ne bismo dali ili učinili. Cijena veličine je pobijediti nedostatak vjere u sebe kroz svakodnevne pokušaje da napravimo nešto što će ostaviti traga, kroz male stvari i male korake koji nakon nekog vremena pokazuju da su zapravo bili mnogo veći nego što smo ih smatrali.

Svaki čovjek želi veličinu, ali na njoj treba raditi, za nju treba sagorjeti, ona se ne događa samo od sebe, niti se s njome čovjek rađa. Ona je jednostavno niz odluka koje donosimo i obrazaca ponašanja koji iza toga slijede. Ona je naša duboka čežnja da nešto sa svojim životom učinimo, da prokrčimo put kojim nitko nije prošao. Jednom kada je postignemo osjećati ćemo mir, jer u konačnici mir je ta veličina za kojom smo cijeloga života težili.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

24 − = 20

Back to top button
Close
Close