Inspiracija

Čim naučiš zahvaljivati tvoj se život počinje mijenjati!

Moćna je riječ “hvala”, toliko moćna da je nevjerojatno da čim započneš govoriti riječ “hvala” tvoj se život počinje mijenjati.

Odjednom se pronalaze nova rješenja za stare odnose i iskustva za koje si mislio da su zauvijek završili. Počinješ dublje razumijevati stvarnost i shvaćaš da imaš sve što ti potrebno. Čim počneš govoriti “hvala” izlaziš iz mentaliteta žrtve i shvaćaš da nisi samo okružen neprijateljima koji tvoj život pokušavaju uništiti, već i ljudima koji su nešto od sebe dali da bi tvoj život makar malo bio bolji.

Čim počneš govoriti riječ “hvala” odjednom se raščišćava talog negativnih osjećaja koji se skupio u dnu tvoga bića, samo jedna misao, jedna riječ imaju moć pročistiti sve ono što se godinama trovalo i zagađivalo, što tvojom krivnjom, što krivnjom drugih ljudi. Čim počneš govoriti “hvala” shvaćaš da nisi samo posjetitelj u ovom vremenu već da si pozvan preuzeti ulogu stvaratelja boljih okolnosti za sebe, ali i za druge ljude.

Čim počneš govoriti riječ “hvala” kao da se neka zatvorena vrata počinju otvarati. Kao da se pojačava tvoja upornost i onamo gdje si odbijan te imaš snage sebi kazati: “Izdržat ću još malo koliko god mi bilo teško.” Čim počneš govoriti “hvala” počinješ se osjećati sigurnije jer shvaćaš da se iza pozadine svega ovoga što vidiš nalazi netko tko pokušava oblikovati ovaj svijet po nekoj boljoj viziji i da takvim ljudima treba dati svoju ruku.

Čim počneš govoriti riječ “hvala” ne možeš se više osjećati beskorisno. Počinješ shvaćati da imaš svoju ulogu u povijesti svijeta. Pronađeš način da ideš dalje za sve one ciljeve kojima si nekoć tražio isprike i opravdanja zašto ih ne možeš ostvariti. Čim počneš govoriti “hvala” shvaćaš da ti život daje novu šansu u svim tvojim porazima i gubicima jer tvoj pogled usmjeruje na ono što u životu imaš i što tvoj život čini lijepim i vrijednim a toga u svakom životu ima.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

7 + 2 =

Back to top button
Close
Close