Osobni razvoj

Kroz životne nevolje učimo što je istinski optimizam!

Kroz životne nevolje učimo što je istinski optimizam, ne kroz plitko forsiranje pozitivnih misli.

Ne trebaju vam knjige kazati kako se dolazi do uspjeha i sreće, niti ćete to naučiti na nekom seminaru. Životno iskustvo najbolja je škola. Patnje u životu nikada ne dolaze bez razloga, osim ako svojom nerazumnošću upadate iz problema u problem ne shvaćajući kamo vas vaše odluke vode i što s njima postižete.

Kroz životne nevolje učimo što je optimizam, sazrijevamo i rastemo brže nego u bilo kojoj školi. Životne nevolje natjeraju nas na preispitivanje svoga životnog puta i ciljeva koje postavljamo, natjeraju nas na preispitivanje načina i metoda kojima pokušavamo doći do ostvarenja svojih snova. Životne nevolje izgledaju u početku kao neko prokletstvo koje kasnije dovodi do mudrosti na teži način.

Kroz životne nevolje učimo da rezultati koje u životu postižemo nisu plod slučajnosti, niti imaju ikakve veze sa nekim prečicama i tehnikama koje možemo brzo naučiti već kroz naše životno iskustvo postaju biser kojega smo kroz različite muke stekli. Ne trebamo se bojati životnih nevolja, možemo se samo bojati svojih izgovora zašto ne želimo otkrivati svijet, putovati u nepoznato, sazrijevati, rasti i na koncu kroz sve to živjeti.

Životne nevolje su ono što oslobodi naše najveće potencijale, probudi naše najdublje čežnje, pokrene našu najjaču motivaciju te više ne možemo prepoznati sebe kao onu plašljivu i plahu osobu koja se skriva od života. Naučimo živjeti sa njima, tražiti snagu umjesto skrivati se od izazova i vidjet ćemo što možemo postati. Primjeri su svuda oko nas, ljudi koji nisu dopustili da ih nevolja uništi već da ih učini jakim i snažnim osobama.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

+ 70 = 71

Back to top button
Close
Close