Osobni razvoj

Najmoćnija sila u našem životu je ono u što vjerujemo!

Najmoćnija sila u našem životu je ono u što vjerujemo.

To je onaj krajnji cilj i smisao koji će probuditi sve snage u nama i usmjeriti ih na ostvarenja koja će u našem životu donijeti razliku. Divovski je to pokušaj stavljanja pod kontrolu svih aspekata našega života i izvlačenja onoga najbolje iz njega. No za to trebamo biti spremni platiti cijenu, pokazati koliko smo se voljni staviti na raspolaganje onom konačnom cilju i svrsi da bi se iz nas izvukao maksimum.

Najmoćnija sila u našem životu je ono u što vjerujemo. To je raspolaganje snagom svoga mišljenja i ne dopuštanje da ona kontrolira i raspolaže nama. To je razumijevanje i prihvaćanje svojih osjećaja i pokušaj da iz njih dobijemo ono najbolje. To nije borba protiv njih već prihvaćanje njihove cjelovitosti, cijelog onog pozitivnog i negativnog spektra bez potiskivanja u kojem nastaju novi problemi.

Najmoćnija sila u našem životu je shvaćanje da naši ciljevi nemaju toliko moć pokrenuti nas koliko su to u stanju učiniti naša vjerovanja. No poneka od tih vjerovanja rade protiv nas, to su ona neracionalna i bezosjećajna kada je zapravo nešto drugo u pozadini, a ne istinska stvarnost. Snažna vjerovanja su početak jedne nove zbilje, ona kod nas stvaraju doživonu predanost idealima prema kojima nas niti jedna zapreka ne može zaustaviti.

S najmoćnijom silom u svom životu stvari promatramo na novi način, shvaćamo svoj život kao misiju koja je veća od same želje za opastankom i uvijek imamo onaj istinski optimizam kao štit protiv svih negativnih stvari koje nam se događaju. Tada mi upravljamo odlukama i ne dopuštamo da odluke upravljaju nama jer postajemo cijelovite osobe u čijem temelju se nalazi ona stvarnost jača od svakoga straha i sumnje.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

35 − = 28

Back to top button
Close
Close