Inspiracija

Odbacite strah, sumnje, izlike i vidjet ćete kako vam život počinje nuditi bolja izdanja!

Sigurno si već bezbroj puta primjetio da život ne nudi svaki dan najljepša izdanja. Nemaš uvijek ono što bi htio. Nisi onakav kakav si očekivao. Dobivene karte ne možeš vratiti.

Ali moraš prvo prihvatiti ono što si dobio da bi s time mogao napraviti ono što želiš. Ne odgađaj uživanje života za onaj dan kada će se ispuniti sve tvoje želje, kada će biti ostvarene sve tvoje potrebe, kada ćeš dočekati postignuća svih svojih ciljeva. Taj dan se neće nikada dogoditi, nemoj da te on drži u šaci te da danas ne dopustiš sebi da se osjećaš onako kako bi se osjećao toga dana.

Kada se god nađeš u nekoj teškoj situaciji, vjeruj da će se ona promijeniti. Prođu i dobre i loše stvari života, i kakve god trenutke proživljavao uvijek drži glavu gore. Nećeš uvijek nizati pobjede, niti ćeš uvijek gubiti. Sve je to lanac događanja kojim povezuješ svoje misli i osjećaje u jednu cjelinu koja se zove tvoj život. Zato nauči cijeniti svaki trenutak koji imaš i a više od svega započni male stvari i trenutke s ljudima koje voliš gledati kao čaroliju života.

Život ne nudi svaki dan najljepša izdanja, ali možeš biti zadovoljan s ovim što imaš i jesi danas, jer si prošao veliki put do toga. Sve one stvari za koji si se nekoć pitao zbog čega se događaju u tvom životu iz ove perspektive daju ti odgovor. Ukloni sve one preostale barijere u sebi da bi mogao ukloniti barijere izvan sebe koji ti dijele od života kakvog želiš živjeti. Najljepše izdanje života ne nudi ti se besplatno, za njega se trebaš izboriti.

I za to ti je potrebna velika doza hrabrosti da promijeniš stvari koje možeš mijenjati a još veća da prihvatiš one koje ne možeš. Ne krivi samoga sebe za pogreške koje si počinio i povrede koje su ti napravili drugi. Uvijek postoji izlaz, samo je potrebno vrijeme da ga pronađeš. Odbaci zamjeranja, bijes, strah, sumnje, izlike i vidjet ćeš kako ti život odjednom počinje nuditi bolja izdanja, nije na njemu, sve je na tebi. Ti si onaj koji izabire!

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

5 + 5 =

Back to top button
Close
Close