Osobni razvoj

Podsjetite sebe da vam ništa ne treba da biste imali mir!

Podsjetite sebe da vam ništa ne treba da biste imali mir, štoviše imate i višak stvari kojih se trebate riješiti.

Podsjetite sebe da ravnoteža života nije samo nešto čemu usput težimo, već da to treba biti naš prioritet u životu. Znati koliki je omjer prošlosti i budućnosti koji možemo dopustiti u našim mislima, raspodijeliti svoju sadašnjost samo na svoje prioritete i s mirom gledati na neizvjesnost budućnosti bez da se utopite u moru briga.

Podsjetite sebe da vam za mir u životu ne treba tisuću ciljeva koje želite postići, dovoljan je samo jedan ali vrijedan da vam daje usmjerenje i svrhovitost života. Mir dolazi kada o sreći počinjemo razmišljati na jedan drugačiji način, ne kao o opsjednutosti nekim stanjem kojega pod svaku cijenu moramo postići, te tražimo savjete drugih, već u spoznaji vlastitoga srca i saznanju što možemo učiniti da povećamo sreću drugoga.

Podsjetite sebe da se za mir u životu treba umjeti osloboditi od beznačajnih stvari, glume u odnosima i prihvaćanje svakog čovjeka onakvog kakav jest, bez potrebe da ga prilagođavate nekoj svojoj slici u glavi. Podsjetite sebe da se za mir u životu morate osloboditi toksičnih odnosa ali i vlastitog ega koji također stvara gorčinu i napetost u odnosima, te oprostiti nekome od koga niste nikada dobili riječ oprosti ali znate kolika je cijena mira.

Podsjetite sebe da mir u životu dolazi kada od svakog limuna kojega vam život servira vi napravite limunadu jer shvaćate da postoje stvari na koje ne možete utjecati ali zato možete prilagoditi svoj stav. Neće mir doći sam od sebe, doći će kada napustimo sve one negativne obrasce razmišljanja i ponašanja koji sprječavaju njegov dolazak. Sve što trebamo je prepoznati te stvari, otkloniti ih a onda uživati u miru kojega ništa ne može zamijeniti.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

18 − 10 =

Back to top button
Close
Close