Osobni razvoj

3 lekcije koje vas život nauči kada ostanete sami

1. Ništa se ne događa slučajno

Stvari koje u vašem životu izgledaju kao slučajne tu su da shvatite da koliko god planirali život uvijek će biti jedan prostor koji nećete moći isplanirati, jer ne možete do kraja razumijeti sve uzroke i posljedice koje vam se događaju. Tu su da shvatite da ne postoji jedan gotovi obrazac i recept po kojem možete i morate živjeti jer svaka je jedinka u ovom svijetu nešto neponovljivo u okolnostima u kojima se pojavi.

2. Nikome ne dugujete objašnjenja i opravdanja za svoj život

Nikome ne dugujte objašnjenje zašto se želite razvijati kao osoba, zašto tražite da vas drugi poštuju, zašto svojim prioritetima dajete svu potrebnu pažnju i vrijeme, zašto vam je bitno kakvi su ljudi u vašoj blizini kao i mnoge druge stvari. To je sve vaše pravo kao i odluka s kime ćete podijeliti one svoje najintimnije stvari. To je vaš stav opreznosti jer ne želite dopustiti nekome da ono vaše najsvetije zgazi i izruguje se s time. Shvatili ste kako funkcionira život i od sada ćete na svoj način raditi stvari.

3. Ne trošite život na ljude koji to ne zaslužuju

Ne trošite život na neke ljude čiju su vam vaši zajednički dani bili više lekcija nego zbir lijepih uspomena. Ne trošite život na one koji od vas traže da se odreknete svojih vjerovanja da biste se prilagodili njihovima. Ne trošite život, ni riječi, ni znakove pažnje na one koje su vas stavili na dno liste svojih prioriteta dok ste vi njih stavili na sam njen vrh. Neće ti dani dobro završiti. Želite li žaliti bačeno za to vrijeme?

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

83 − 78 =

Back to top button
Close
Close