Osobni razvoj

3 savjeta kako prolaziti kroz krizne situacije

Shvatite da nije važno u kakvom svijetu živite, već kakav je svijet u vama

Netko je jednom rekao da nije važno u kakvom svijetu živite, važno je kakav je svijet u vama. Istina je da je svijet u nama često reakcija svijeta u kojem živimo, ali je još veća istina da svijet u nama može biti kreator svijeta u kojem živimo. Naše odluke imaju moć oblikovati ne samo našu stvarnost, već i stvarnost naših međuljudskih odnosa. Potvrđuju to mnogi ljudi koji su katastrofalnim uvjetima života stvorili nešto novo, vrijedno i pozitivno, ostavili mnogo veću ostavštinu nego oni koji su živjeli u idealnim uvjetima života.

Shvatite da vas bolna iskustva vode do rasta

Dok nam radosna i sretna iskustva otkrivaju ljepotu života, ona bolna pomažu nam da sazrijemo, da postanemo odgovorniji, te da bolje uočavamo prilike koje nam život pruža. Bolna iskustava otvaraju nam oči za one aspekte stvarnosti koje inače ne bismo prepoznali u situacijama kada nam sve glatko ide. Također na bolnim iskustvima dublje poniremo u sebe, propitujemo odnose s drugima, te širimo lepezu naših životnih iskustava.

Shvatite da sve stvari imaju skriveni smisao

Stvari se mijenjaju kada na kraju tunela našega bola ipak shvatimo da smo nešto dobili iz njega, prepoznamo da bez osjećaja gubitka nikada ne bismo bili zahvalni za dobitak. Stvari se mijenjaju kada vidimo da komadići slagalice koji su izgledali kao da nemaju veze jedan s drugim, počinju pronalaziti smisao u zajedničkoj slici, ali tek iz jedne dalje vremenske perspektive, tek iz perspektive koja se zove naša budućnost, te tu počinjemo shvaćati skriveni smisao svega što nam se dogodilo i događa.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

81 − = 76

Back to top button
Close
Close