Osobni razvoj

U teškim trenucima podsjetite se ove 3 stvari!

Bez gubitka ne bismo bili zahvalni za dobitak

Stvari se mijenjaju kada donesete odluku da nećete dopustiti da život živi vas već da vi živite život. Stvari se mijenjaju kada postanete svijestni da svaki gubitak ima neki smisao i da se svako negativno iskustvo može s vremenom promijeniti u pozitivno. To je ono što nas uči zrelost, to je ono kada pomislimo da nam je život okrenuo leđa, a onda pogledavši na njega iz drugog kuta primjetimo da stvari nisu uvijek onakve kakve se čine.

Nema promjene dok ne prestanete druge kriviti za sve svoje probleme

Sve probleme koje smo u svom životu stvorili – stvorili smo jer ili nismo dovoljno znali ili smo nešto znali a nismo imali dovoljno discipline provesti u djelo one vrijedne i važne odluke i poteze. Nezdrav i nepromišljen način života odredio je mjesto na kojem se sada nalazimo i žalimo što nismo negdje drugdje. Većina ljudi u tim okolnostima počinje optuživati druge za stvarnost u kojoj se nalazi i umjesto da idu prema rješenju idu još dublje u problem.

Ne možemo izvući nove karte od onih koje smo dobili ali možemo naučiti igrati mudrije

Svatko je od nas pri svom rođenju dobio određene datosti, ponajviše izgled, a s genetskom strukturom i neke predispozicije koje je će se kasnije više ili manje razvijati. Cijeli život nosimo osobine naših predaka i tek kada nam netko kaže da razmišljamo i činimo stvari poput njih zamislimo i pokušavamo to sakriti ili se možda ponosimo s time. Štogod se trudili postati i biti nosimo pečat svih naših predaka i odgoja kojeg su nam usadili. Kako god bilo ne možemo izvući nove karte od onih koje smo dobili ali možemo naučiti igrati mudrije.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

44 − 36 =

Back to top button
Close
Close