Osobni razvoj

Možemo imati sve ali ako nemamo dušu – ništa smo!

Možemo imati sve, a ne imati dušu – ništa smo!

Što ti vrijedi vojska onih koji će ti na društvenim mrežama stiskati like ili pratiti svaku tvoju objavu ako nakon svega ne znaš tko si i koji ti je cilj u životu, ništa ti to ne vrijedi. Što ti vrijedi kada ti ljudi daju najljepše pohvale, ulagivaju ti se u sve pore tvoga bića, na sva zvona govore ti pohvale a sve zato što im trebaš, što imaju neku korist od tebe, ili si im nadređeni pa to tako ide.

Možemo imati sve, a ne imati dušu – ništa smo. Koliko ti vrijedi bogatstvo koje imaš, ili bolje rečeno koje te ima, kada dođeš u svoju praznu kuću i kada će s tobom doći samo ona osoba koja je tu došla radi toga bogatstva a ne i radi tebe. Koliko ti vrijede svi oni koji su na tvojoj strani a svjestan si da kada se jednom okrene vjetar svi će oni biti protiv tebe, jer nisu nikada ni bili za tebe, već su išli onako kako vjetar puše.

Možemo imati sve, a ne imati dušu – ništa smo. Lako se dademo prodati za neku sitnu svotu novaca, moći, slave ili nekog utjecaja ne bivajući svjesni da smo u tom trenutku izgubili najvrijednije što smo imali. Izgubili smo svoje dostojanstvo, svoj obraz, svoj karakter i kada se to oduzme od onoga što jesmo tada nam više ne preostaje ništa. Možemo jednostavno zaključiti da nakon toga samo vegetiramo ali ne živimo.

Živimo zato svaki dan da se niti jedan drugi dan nećemo sramiti svoga ponašanja, svojih odluka, svega onoga što smo postigli. Jer kada jednom iz dalje budućnosti budemo pogledali na svoj život, neće nas boljeti sve one brojne pogreške i promašaji, boljet će nas ono najvrijednije što smo izgubili i prodali za nešto što vidimo da je jako kratkog vijeka i što ne može usrećiti naše srce. Živi zato svakoga dana tako da ni za što ne prodaš svoju dušu!

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

+ 37 = 45

Check Also

Close
Back to top button
Close
Close