Osobni razvoj

Pao si? Učini da to bude početak tvoje nove priče!

Pao si? Učini da to bude početak tvoje nove priče, priče koja govori da više ništa ne smije ostati isto.

Pao si da bi razumio da život nije samo jedna neispričana bajka koja će se razvijati po tvojim očekivanjima već da ćeš jednoga dana imati onakvu priču kakvu je sam budeš napisao. Pao si – to je najbolji znak da svoje oslanjanje na ljude oko sebe svedeš na minimum, jer kada se u tom trenutku okreneš shvatit ćeš koliko ih je zbrisalo glavom bez obzira.

Pao si – to je najbolji znak da jedan kraj može postati novi početak. Možda si želio mnogo toga, ali surova stvarnost rasprsnula pokazala ti je što su tvoju želje. Kako god dalje bilo ne dopusti da ti postane svejedno, ne daj da ti bude isto ostati na tlu i ustati i poći dalje, jer to je najbolji znak da se nalaziš u završnoj fazi svoga života. Neka ovaj pad bude oproštaj sa stvarima koje nisu vrijedile, ljudima koji te nisu zaslužili i škola života od koje si mnogo naučio.

Pao si – to nije znak da si gubitnik, to je znak da se sada moraš odvojiti malo od drugih i potražiti odmor. Nađi odmor u onome što ti ispunjava dušu, ljudima koji bezuvjetno vjeruju u tebe, iskustvima koja te nikada nisu razočarala. Ne brini se zbog onoga što je bilo, jer novi cilj pronaći će te čim budeš spreman, čim vratiš svoju unutarnju volju za životom i želju da ponovno činiš velike stvari i ostavljaš traga iza sebe.

Pad je ono što te najviše pokreće u životu, on ti daje snagu koju ti ne može dati niti jedan zalet – niti jedan vjetar u leđa, jer te dovodi u stanje gdje nikada ne bi želio biti, pruža ti osjećaje koje nikada ne bi želio osjetiti. I kada osjetiš da si na dnu budi se u tebi jedan prkos i sila da dadeš sve atome snage i da otkriješ svu silu sposobnosti u sebi da dokažeš sebi i svima da ovdje ne završava tvoj put, već da započinje nešto veličanstveno, nešto veliko čije razmjere ne možeš ni zamisliti. Tvoja budućnost.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

8 + 2 =

Back to top button
Close
Close