Osobni razvoj

Sloboda počinje onda kada shvatite koliko vrijedite!

Sloboda počinje onda kada shvatite koliko vrijedite.

Trenutak spoznaje vlastite vrijednosti jedan od najznačajnijih trenutaka u vašem životu jer se od njega sve počinje mijenjati. Kada shvatite svoju vrijednost tada više nećete prodavati sebe, svoj karakakter i obraz za cijenu koju vam drugi nude ili davati u zamijenu za nešto drugo. Nećete više dopustiti sebi da se zatvorite u svoju mišju rupu već ćete izaći u svijet izazova spremni riskirati.

Kada shvatite svoju vrijednost tada vam više neće biti važno što govore drugih, niti što trebate učiniti da biste im se svidjeli živeći život po njihovim očekivanjima već ćete otkriti svoje unutarnje žarište koje vas pokreće i daje vam smisao u svakom danu.  Kada shvatite svoju vrijednost nećete više mjesečareći prolaziti kroz život već ćete biti duboko svjesni svojih potecnijela i sposobnosti i s njima izgrađivati svoj život i ovaj svijet.

Kada shvatite svoju vrijednost tada ćete preuzeti odgovornost za sve što vam se u životu događa, nećete više kriviti druge ljude i okolnosti jer mogućnosti koji se nalaze u vama nadamašuju sve probleme na koje možete naići. Kada shvatite svoju vrijednost počet ćete njegovati stav zahvalnosti jer ćete biti svjesni da sve to što imate niste zaslužili i da sa zahvalnošću osiguravate prostor za sreću u svom životu.

Sloboda počinje onda kada shvatite koliko vrijedite. Ne trebaju vam to govoriti drugi, ne treba vam trening ljudskih potencijala ili neki seminiri da biste toga bili svjesni. Pogledajte se u ogledalo, osjećajte se dobro u vlastitoj koži i vidjet ćete koliko vaš život može rasti i napredovati. Sloboda počinje onda kada shvatite da je ovo vrijeme vaše promjene i da samo u promjeni možete otkriti smisao svoje slobode i svojih vrijednosti.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

85 − = 83

Back to top button
Close
Close