Osobni razvoj

Ne uzimaj zdravo za gotovo stvari koje su ti najbliže srcu!

Ne uzimaj zdravo za gotovo stvari koje su ti najbliže srcu, nemoj misliti da je ljubav koju dobivaš od svojih najbližih nešto što se podrazumijeva jer jednom kada je posve banaliziraš izgubit ćeš veliko čudo života, a to je da je shvaćaš kao dar.

Kada je prestaneš tako promatrati počet ćeš smatrati da je možeš kupiti i raditi s njom kako se tebi prohtije a onda ćeš osjetit da se stvari ne razvijaju onako kako si ti očekivao i da zapravo nemaš kontrolu ni nad čime.

Ne uzimaj zdravo za gotovo lijepe riječi koje si čuo od drugih, iskren osmijeh, čvrsti zagrljaj, te nježni poljubac. Stvari su to koje u tebi trebaju razbuktati plamen, ako to s njima ne učiniš u tebi će samo ostati mrak koji će te plašiti i koji će te sprječavati svaki put kada u životu želiš napraviti nešto novo i drugačije.  Nauči lekciju iz života prije nego ta lekcija prođe i prije nego taj život prođe, jer doći će vrijeme kada ćeš samo moći pogledati unatrag bez da išta više učiniš.

Ne uzimaj zdravo za gotovo male znakove ljubavi koje ti drugi daje jer će brzo na njihovom mjestu nastati neki zid. Nije najvažnije mjesto na koje si se zaputio, najvažnija je osoba koja je trenutno do tebe jer s njom možeš doživjeti najljepše ali i najteže trenutke. Ideja o nekom dalekom cilju taj osjećaj samo prebacuje za neku budućnost koja možda nikada neće doći. Jurnjava i zanemarivanje najbližih loši su recept za konačni uspjeh jer ni sam ne znaš koliki je tvoj potencijal kada se udružiš s osobom do sebe.

Ne uzimaj zdravo za gotovo vrijeme koje imaš, jer vrijeme nisu dani u kalendaru i rokovniku već oni osjećaji koje sada osjećaš, iskustva koja sada živiš. Pobuni se protiv toga da ti svaki dan bude isti, da ti svaka osoba bude jednaka.  U tvom srcu upisani su parametri tvoga života, ako budeš živio po njima iskusit ćeš nevjerojatne količine radosti i ushićenja, budeš li ga pokušavao sabotirati uzimajući zdravo za gotovo pitat ćeš se kakav je ovo život i zašto nije onakav kakav drugi žive. Zato ne uzimaj zdravo za gotovo stvari koje su ti najbliže srcu.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

− 2 = 1

Back to top button
Close
Close