Osobni razvoj

Povrijeđenost i frustracija neće promijeniti vaš život, izaberite nešto drugo!

Bernard Meltzer jednom je rekao: Kada oprostiš  – nećeš promijeniti prošlost, ali ćeš promijeniti budućnost.

Koliki ljudi mnoge godine svoga života provedu u uvjerenju da se oporavljaju od povreda koje su im nekoć u prošlosti zadali drugi, a zapravo se samo još više učvrščuju u njima i samoranjavaju. Vraćanje u vrijeme i  na mjesto povrede, bilo unutarnje ili vanjske i nemogućnost da se oprosti sebi i drugima paralizira ne samo njihov sadašnji život, nego uništava nove mogućnosti sanjanja snova i vjere u jedan bolji i pravedniji svijet i život.

Kada se još uz to počnu prevrtati po glavi pitanja: “zašto se to dogodilo vaš meni”, “zbog čega sam kažnjen”, onda sve to ulazi u jednu mnogo dublju dimenziju iz koje je izlazak svakim danom sve teži. Pitamo se zašto sebe još dodatno mučiti kada nam već dovoljno muke zadaju drugi. Zašto se frustrirati nečim nad čime nemamo nadzora, a one mogućnosti koje imamo još ispuštati iz ruku i ne iskoristiti ih da promijenimo svoju situaciju.

Gdje je fokus našeg današnjeg dana? To je ključno pitanja života! Da li je on na povrijeđenoj prošlosti koja frustrira našu sadašnjosti ili na viziji naše bolje i drugačije budućnosti. Moć izbora je naša najveća moć, iz nje proizlaze sve naše druge moći. Ukoliko nju zanemarimo zanemarili smo beskraj vlastitih mogućnosti i potencijala. Izazov je svakoga dana izabirati one mogućnosti koje će naš život odvesti u pravcu naših snova.

Kada osjetite frustraciju, strah ili potišetnost ili neku drug negativnu emociju, ne negirajte ih, ali niti se ne zadržavajte na njima. Zamislite ih kao stvari na pokretnoj traci koje dolaze i prolaze. Vi ste oni koji ćete izabrati što ćete sa te trake uzeti, na što ćete zadržati svoj današnji fokus. Izabirući nešto pozitivno postajete ulagač u bolju budućnost, to ulaganje ne mogu uništiti krize i krahovi jer je izvor vaše unutarnje enrgije beskrajan. Usredotočite se na njega!

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

9 + 1 =

Back to top button
Close
Close