Osobni razvoj

Prestanite dokaze o svojoj vrijednosti tražiti negdje sa strane!

Prestanite dokaze o svojoj vrijednosti tražiti negdje sa strane!

Ne dajte da vas bura različitih emocija koja vas opterećuje natjera da pomislite da se s vama nešto čudno zbiva. Emocije su takve kakve jesu, to je boja vašega života i takvu je trebate prihvatiti. Pogledajte u sebe i osvijestite da sve one razlike koje se tu zbivaju jesu odraz dubine vašega bića i naznaka u kojim se sve pravcima može odvijati vaš život, ukoliko to odlučite.

Prestanite dokaze o svojoj vrijednosti tražiti negdje sa strane! To što trenutno niste zadovoljni svojom frizurom, stasom ili izgledom nema veze s vrijednošću ali ima s vama koji ne umijete sebe prihvatiti u različitim varijantama. Tko vam je rekao da postoji jedna norma po kojoj svi trebamo biti izjednačeni, ako i postoji nešto onda to ne govori o vašoj vrijednosti već idejama koja određeni ljudi smatraju standardom, ništa više od toga.

Prestanite dokaze o svojoj vrijednosti tražiti negdje sa strane! Ne morate se bojati da će vas netko odbaciti zbog nečega što mu se na vama ne sviđa. Vrijednost je svijet unutar nas. To je onaj sjaj koji s godinama ne tamni. To je sve ono što mi vjerujemo da možemo biti, a onda učinimo da bismo to i bili. Nitko i ništa drugo ne može je izmjeriti, osim što je sami možemo spustiti svojim kompromitiranjem za nešto što nas ponižava kao ljudska bića .

Prestanite dokaze o svojoj vrijednosti tražiti negdje sa strane. Ne tolerirajte negativno ponašanje drugih prema vama misleći da su oni nešto više vrijedni. Vrijedniji ste nego što možete zamisliti.  Kada posvijestite sebi vrijednost koju imate neće vas više na svakom problemu i padu lomiti osjećaji malodušja, apatije, manjka samopouzdanja i tuđi obziri, znati ćete koju cijenu imate i nećete je drugima davati u bescijenje zbog bilo kojeg drugog razloga i interesa.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

17 + = 21

Back to top button
Close
Close