Osobni razvoj

Preuzet ćete kontrolu nad životom kada se prestanete pitati koliku cijenu za to treba platiti!

U životu nemate kontrolu nad svojim životom samo zato što to želite, već zato što ste to postali sposobni.

Platili ste cijenu da ne reagirate na prvu, već zastanete i dobro razmislite što bi doista bilo najbolje napraviti. Platili ste cijenu rada na sebi shvaćanjem da ono što drugi rade nije uvijek usmjereno protiv vas, već da to ljudi rade radi sebe, i zato zbog toga mnoge stvari ne uzimate više tako ozbiljno, niti im se previše približavate srcem.

U životu nemate kontrolu nad svojim životom samo zato što to želite, već zato što niste odustali u najtežim trenucima, što se niste predali kada su svi bili protiv vas, što niste dopustili ljudima bez ideala da unište i vaše snove. Platili ste cijenu što ste dali i zadnji komadić svoje snage kada je trebalo, što se niste bojali svojih žuljeva, i što vam nije bilo teško proliti znoj koji vas je dijelio od ostvarenja vašeg cilja.

Preuzeli ste kontrolu nad svojim životom onda kada ste shvatili da prema naprijed nema prečice već valja ići putem kojim nitko ne ide, putem koji izgleda kao nepregledna pustinja. Preuzeli ste kontrolu nad svojim životom onda kada ste donijeli odluku da ćete biti jači od okolnosti i da se nećete predati u trenutku kada izgleda da je sve izgubljeno, jer ste vidjeli da je svrha vašeg cilja veća od svih trenutnih zapreka.

Preuzeti kontrlu nad životom ne mogu svi, mogu samo oni koji se neće pitati koliko je to teško i koliku je cijenu za to potrebno platiti. To je cijena vaše samoće i rada na sebi, cijena da date ono najbolje i najvrijednije od sebe. Odluka je samo početak, a kolosalna volja nastavak toga puta, puta u kojem više nema iznenađenja sa strane puta, jer sve odluke koje donosite – donosite na temlju onih univerzalnih vrijednosti i načela unutar sebe, a ne na temelju okolnosti oko vas.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

54 − 51 =

Back to top button
Close
Close