Osobni razvoj

Prekini samoga sebe kada se počneš žaliti i govoriti da ti je teško!

Prekini samoga sebe kada se počneš žaliti i govoriti da ti je teško i pogledaj oko sebe.

Rođen si da bi bio borac. Prestani pričati o vremenima kada je bilo bolje. Kakav god život bio, neće postati bolji ako počneš sebe samosažaljevati, stisni zube i pogledaj koliki je stvarni raspon tvojih mogućnosti koje si su u stanju napraviti. Nema puna prema naprijed ako nema osmijeha na tvom licu, koliko ti god bilo teško i u kakvoj se god situaciji nalazio.

Prekini samoga sebe kada se počneš vraćati u prošlost i govoriti što si onda imao i kako ti je onda bilo. Život postoji samo u sadašnjem vremenu i svaki izlet u neko drugo vrijeme brzo završava neuspjehom. Svaki put kada pomisliš da se nalaziš u situaciji koja narušava tvoje mentalno zdravlje pogledaj što je ono što možeš napraviti za nekoga tko ti to ne može vratiti, nekoga kome je tvoja pomoć od životne važnosti. Vidjet ćeš koliko će se ono popraviti.  

U tebi je snaga kojom možeš svijet promijeniti, nesalomljiva snaga koja u stanju čuda napraviti. Prestani uzimati zdravo za gotovo ljude kojima si okružen. Prestani uzimati zdravo za gotovo stvari koje imaš. Jednoga dana kada počneš cijeniti zrak koji dišeš, vodu koju piješ, hranu koju jedeš vidjet ćeš da ne postoji veće blago od toga. Otkrit ćeš bogatstvo koje nosiš u sebi a nisi ni svjestan koliko je njegovo pravo značenje.

Želiš li povećati svoju sreću onda pogledaj u svoje srce, pusti ono što ti govore drugi. Budi bliz onome tko treba tvoju pomoć i vjeruj da život svakome vrati ono što je dao. Kad počneš pozitivno razmišljati o danu koji je pred tobom, doći će ti rješenja i odgovori na sve izazove u kojima se nalaziš. Koliko god bilo teško, nemoj odustajati, vidjet ćeš da je samo malo truda, strpljenja, dobre volje bilo potrebno da stvari krenu drugim tijekom.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

18 + = 25

Back to top button
Close
Close