Osobni razvoj

Stvari koje sebi trebate govoriti u teškim vremenima da biste bili jači!

Budite igrač, a ne figura!

Postanite igrač, a ne figura tako što će strah i sumnja postati vaša motivacija da idete naprijed a ne da se ukopate na mjestu. Odvojite vrijeme da biste radili na sebi, razvijali strategije kojima ćete svoju životnu igru učiniti zabavnom i uspješnom, da biste uspostavili ravnotežu između želja koje nosite u sebi i želja koje nose oni koje volite. Postanite igrač tako da ćete sebe uvijek tjerati da dajete najviše od sebe, a ne da se zadovoljavate minimumom.

Naučite se čekati!

Naučite se čekati, to je jedini način na koji se nešto postiže u životu. Shvaćajući da vi ne određujete trenutak promjene ali vi pripremate promjenu puno će vam lakše biti nositi se sa trenucima kada se čini da se ništa veliko ne događa. I kada se čini da stvari možda stagniraju ili nazaduju držite se  obećanja datog sebi. Upravo u tim trenucima ne zanemarujte onaj unutarnji pobjednički stav jer vaša pobjeda ne počinje s rezultatima, već s onim što ste dali od sebe.

Zabranjeno je požaliti se!

Zabranjeno je požaliti se, a ne odbaciti staro negativno uvjerenje, uvjerenje koje vas ograničuje, sputava i zabobljava, uvjerenje od kojega životarite, a ne živite istinski. Zabranjeno je požaliti se a ne odlučiti promijeniti se, strgati sa sebe svoje stare negativne navike i krenuti novim putevima. Zabranjeno je požaliti se a ne pronaći nešto što te istinski dobro i pozitivno, makar to bilo tako malo i sitno, razgaliti strast i izabrati biti drugačija osoba.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

70 − 65 =

Back to top button
Close
Close