Osobni razvoj

Kada smanjite dramu u životu povećat ćete prostor za unutarnji mir!

Jednom kada život počnete živjeti s manje drame vidjet ćete da je uvijek tako moglo biti.

Pitat ćete se zašto ste toliko energije pridavali stvarima koje u vaš život nisu unosili ništa dobro, zašto ste toj lažnoj drami dopustili da vam rasprši snove i umjesto da živite tajnu strastevnog života, živjeli ste tajnu preplašenog života. Umjesto da ste pokušavali posegnuti za više, uzimali ste manje i pitali se zašto je život nepravedan.

Jednom kada život počnete živjeti s manje drame oblikovat ćete sudbinu u pravcu u kojem stvarno želite dopuštajući da vas vodi jedna nevidljiva ruka a prestati se ponašati kao osoba koja uvijek u drugima traži krivca za svoje neuspjehe. Živjet ćete život kao primjer drugima a ne kao upozorenje, i shvatit ćete da se sva razlika u kvaliteti života svodi samo na jedno; a to je da je dugoročni unutarnji mir važniji od trenutačnih zadovoljstava.

Jednom kada život počnete živjeti s manje drame i uspostavite nadzor nad svojim osjećajima shvatit ćete shvatit ćete da je jedina strategija moći biti gospodar sebe i da nije bitno što će vam tko reći kako će se prema vama ponašati već kako ćete vi to na kraju shvatiti. Zato prestanite se žaliti jer sve su to metode kojima negativne stvari još više privlačite u svoj život, štoviše čini vam se da postoje samo one.

Jednom kada život počnete živjeti s manje drame i počente ignorirati unutarnji glas koji vam neprestano govori da je vrijeme za brigu počet ćete uživati u malim stvarima, počet ćete shvaćati gubitak vremena trenutke kada ste se ubijali stresom smatrajući da nešto dobro činite. Kada smanjite dramu u životu, povećat ćete prostor za unutarnji mir, i shvatiti da je premalo života da bi ga živjeli kao opsadno stanje ili neprestanu bitku.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

33 + = 35

Back to top button
Close
Close