Osobni razvoj

Božić je da budete ona verzija sebe kojom ćete vi biti zadovoljni, a ne samo drugi!

Božić je da budete ona verzija sebe kojom ćete vi biti zadovoljni, a ne samo drugi.

Da shvatite svoju vrijednost ne samo jedan dan, već 365 dana u godini. Božić je da stanete pred sebe i odustanete od svega onoga lažnoga čime se trpate ostale dane. Glume, pretvaranja, dodvoravanja i dokazivanja. Niste tu da oduševljavate nekoga. Tu ste da živite, da oduševite sebe, a to ćete učiniti onda kada i sebi kažete: Vrijedan sam.

Kada sebi kažeš „vrijedan sam“ počet ćeš više voditi računa o sebi ali i svojim odnosima s drugima. Nećeš dopustiti da te itko iskorištava, ili da ti govori što moraš ili ne smiješ činiti. Bit će ti jasno da je drugi jednako vrijedan i trudit ćeš se poštovati i njegovo dostojanstvo, ukoliko on drži do tvoga. Ukoliko on ne drži do tvoga, samo ćeš se odmaknuti i otići. Ne moraš ništa govori, tvoja vrijednost govori sama za sebe.

Kada sebi kažeš „vrijedan sam“ shvatit ćeš koliko na tebe mogu utjecati nečije riječi. Uvijek si u tuđim riječima gledao neku moć. Kada bi te netko ohrabrio, tvoj dan bi se ispunio lijepim osjećajima. Nekada si danima mogao živjeti od jedne takve pohvale upućene od nekog stranca, poznanika ili prijatelja. Ali kada shvatiš koliku moć imaju tvoje riječi osjetit ćeš da je došlo vrijeme za promjene i počet ćeš mijenjati svoj život.

Kada shvatiš da nitko osim tebe nije dužan da ti kaže „vrijedan si“ počet ćeš te riječi sebi češće govoriti. Govorit ćeš ih onda kada si sam, kada ti je teško, kada si poražen, kada si u trenutku iskušenja i vidjet ćeš da će uvijek prevladati ona tvoja bolja strana koja ti neće dopustiti da odustaneš. S Božićem ti Bog govori „vrijedan si“ jer na svijet nije došao samo radi nekog tamo neznanca, došao je radi tebe. Upamti to.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

− 3 = 1

Back to top button
Close
Close