Osobni razvoj

Kada unutarnji mir dođe na listu tvojih prioriteta!

Kada unutarnji mir dođe na listu tvojih prioriteta sve će se u tvom životu naglavačke promijeniti.

Tada više nećeš razmišljati koliko posla moraš još danas napraviti već će ti biti važnije da sve stvari i odnosi u tvom životu ostanu u ravnoteži jer postoji i sutrašnji dan. Tada se više nećeš opterećivati očekivanjima koja zadaješ sebi, ili očekivanjima koja drugi imaju od tebe, jer ćeš shvatiti da ona nisu ništa stvarno, već ovise o stanju nečijeg uma u određenom trenutku.

Kada unutarnji mir dođe na listu tvojih prioriteta birat ćeš ljude kojima ćeš biti okružen, koliko si to u mogućnosti, jer nećeš sebi dopustiti da te netko satima truje svojim toksičnim otrovima ostavljajući te razdraženoga i nemirnoga. Razumjet ćeš koliki je blagoslov u životu živjeti uz nekoga koga voliš i tko voli tebe i sve ćeš učiniti da te odnose produbiš što više, i ne opterećuješ se kvantitetom odnosa već njihovom kvalitetom.

Kada unutarnji mir dođe na listu tvojih prioriteta neće te više biti briga što drugi ljudi govore o tebi, a niti ćeš se ti u svojim svakodnevnim ćaskanjima baviti njihovim životima, pogreškama i propustima, jer to neće umanjiti tvoje pogreške, već kada prestaneš razgovor o drugima ostat ćeš sam sa svojim propustima. Razgovarat ćeš o onome što te opušta i čini mirnijim čovjekom, čovjekom koji shvaća da ne može riješiti probleme svega svijeta, pa se njima i ne bavi.

I na koncu kada unutarnji mir dođe na listu tvojih prioriteta izdvojit ćeš malo više vremena za sebe, za razmišljanje, za dozrijevanje, znajući da taj mir dolazi iznutra i da te samo on može učiniti sretnom osobom. Odvojit ćeš se od svih medija koji svakodnevno pumpaju tvoju glavu negativnostima znajući da ništa nisi izgubio već višestruko dobio, dobio ono što razdvaja životarenje i istinsko življenje – unutarnji mir.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

− 3 = 1

Back to top button
Close
Close