Osobni razvoj

Vaše ponašanje može mnogo toga promijeniti, ne podcjenjujte ga!

Vaše ponašanje može sve promijeniti, zašto ga onda podcjenjujete.

Zašto govorite „ne mogu ovo, nisam spreman za ono“ i slične fraze? Dokle god u glavi imate postavljena ograničenja vaš život će biti daleko ispod tih ograničenja. Kada maknete ta ograničenja iz glave tada ćete osjetiti nevjerojatnu snagu slobode i neizmjernu lepezu mogućnosti koja će vaš život odmaknuti daleko od prosjeka i osrednjega.

Vaše ponašanje može sve promijeniti, ali morate prvo promijeniti misli u svojoj glavi, negativne misli koje nisu ništa drugo nego otrov koji pijete. Pogledajte život bilo kojega velikana koji je mijenjamo svijet; Gandhi, Luther King, Mandela, Majka Terezija ili bilo koji drugi. Shvatili su da se život mijenja promjenom vlastitog ponašanja, ali ne mijenja se tada samo vlastiti život, događa se čudo u kojem se mijenja i tuđi život.

Vaše ponašanje može sve promijeniti, ali prvo morate promijeniti ponašanje. Svakoga dana učiniti neku stvar koje ste se plašili, koju ste izbjegavali, neku stvar koja vam je stvarala pritisak. Tako se bilda vlastita volja i postiže se nemoguće. Vaše viđenje na samom početku nekog problema i odlučnost da se promijene stvari donose do potpuno novih rezultata na kraju, donose uspješno rješenje problema.

Možete izabrati stav, a možete dopustiti da vas izabiru okolnosti i odlučuju ishod vaše budućnosti, ali ne možete reći da niste imali nikakog utjecaja na svoju budućnost. Može izbjegavati donositi odluke ali ne možete umanjiti svoju odgovornost. Mala promjena koju učinite danas dovodi do velike promjene sutra. Život nije utrka, nemate kome što dokazivati, život je prolaz kroz neuspjehe do uspjeha, pa što ih brže prođete prije ćete doći do svoga cilja. Samo naprijed, nemate što čekati, vaše ponašanje može sve promijeniti.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

17 + = 18

Check Also

Close
Back to top button
Close
Close