Osobni razvoj

Usporite život – da život vas ne uspori!

Koliko ste puta rekli onu  poznatu frazu “nemam vremena“?

Kada netko kaže „nemam vremena“ ne mora značiti da ta osoba laže, stvar može biti u tome da osoba nema kontrolu nad svojim životom, da joj je odgovornost za sebe na izdisaju i da nema snage pobijediti nedostatak vjere u sebe. Čuvajte se toga „nemam vremena“, to pogrešno uvjerenje koje vas drži stvorit će vam više stresa u životu nego svi ostali problemi zajedno jer će vaš život pritisnuti u balon zablude koji je u jednom trenutku može biti raspuknut.

Budite hrabri da ne ponavljate tu sumornu frazu „nemam vremena“ i počet ćete svoje vrijeme promatrati na jedan posve novi način, promatrat ćete ga kao dar kojim možete svoj život učiniti najboljim mogućim životom. Bezuvjetno vjerovati u sebe znači reći „imam vremena“ za sebe, za ljude koje volim i ljude koji vole mene, za stvari i hobije u kojima uživam, za sve izazove koji me ispunjavaju i usrećuju.

Ne dopustite da izraz „nemam vremena“ upravlja vašim životom, jer će vam ga na kraju i oduzeti. Usporite život – da vas život ne uspori! Osjećaj snage dobivate onda vidite da su stvari pod vašim kontrolom i da vrijeme koje imate možete stvoriti lavinu promjene ako ga mudro upotrijebite, ako prestanete misliti da morate biti svudgje i u svako vrijeme jer ćete ako ne budete nešto izgubiti. Izgubit ćete ako budete svugdje a to je svoj život.

Usporiti život znači stvoriti obrambeni mehanizam protiv straha, ogorčenosti, nesigurnosti, ljutnje, i drugih negativnih osjećaja jer je u vremenu kojega ste svjesni vaša povezanost sa unutarnjim sobom na najvećoj razini. Uzmite vrijeme da se oslobodite sebičnosti i vidjet ćete koliko će se vremena najednom stvoriti u vašem životu jer ćete dobiti ono prirodno ubrzanje, onaj prirodni ritam koji će vas povesti u vašu najbolju budućnost.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

+ 39 = 48

Back to top button
Close
Close