Osobni razvoj

Nije vam potreban razlog da biste se osjećali dobro!

Nije vam potreban niti jedan razlog da biste se osjećali dobro.

To nije samo tješenje onih koji nemaju utjehe.  To saznanje može iz korijena promijeniti vaš život jer jedom kada postanete svijesni da su okolnosti potpuno nebitne oko onoga što ćete misliti i kako ćete se osjećati sve će biti drugačije. Ali mi smo duboko vezani za njih i teško svoj život možemo sagledavati neovisno od svega što se oko nas događa. No potrebna je odluka da bez obzira što se dogodilo vaš život će biti proizvod vaših odluka koje donosite.

Nije vam potreban razlog da biste se osjećali sjajno i fantastično. Vi čak možete određivati ljestvicu vašeg dobrog raspoloženja. Ne morate je postavljati na neku visoku razinu koju teško da ćete ikada dostići. Vaš entuzijazam ne treba razloge, a može postati pokretač i inspiracija drugima. Možda se jednako tako događa i sa tuđim entuzijazmom koji vas pokreće. Izaberite pronaći tu snagu u sebi. Izaberite postati optimist bez obzira što se oko vas događalo.

Nije vam potreban razlog da biste današnji dan zamislili i ostvarili kao najboljim danom u svom životu. Vaša očekivanja trebaju biti podešna na drugačiji sklop. Pogledajte ljude koji su sretni i sa malo onoga što imaju, nemojte misliti da to uspijevaju bez ikakvog rada na sebi. Oni su donijeli odluke, napravili plan i sproveli ih u djelo. Pogledajte ljude koji su nesretni sa obiljem stvari, vjerojatno su to ljudi koji ne rade mnogo na sebi, već se usmjeruju samo na okolnosti.

Sami postanite gospodar razloga, razlog koji nečemu dajete jest smisao koji dajete. Nova dimenzija života počinje onda vam više nije potreban vanjski razlog za neku odluku i ponašanje. Svi odgovori se već nalaze u vama, samo ih trebate izvući vani i postati ih svijesni. Teškoće života sa takvim stavom dobivaju neko drugo značenje i kakve god bile neće vas moći potpuno slomiti jer imate svoju priču zbog koje se osjećate dobro.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

− 3 = 3

Back to top button
Close
Close